Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Ondernemend Laarbeek heft glas op 2018

Zakelijk Fotoseries

Lieshout – Meer dan 100 ondernemers kwamen vrijdag 12 januari naar het Lieshoutse Bavaria Brouwerijcafé om te proosten op een gezond en ondernemend 2018. Dit gebeurde bij de nieuwjaarsborrel van Ondernemersclub VIER, een brede Laarbeekse ondernemersvereniging met ruim 170 leden.

Nieuwjaarsborrel
De nieuwjaarsborrel is een van de populairste activiteiten van de ondernemersclub. De avond bestaat uit een kort programma, waarbij teruggekeken wordt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken wordt naar wat er komen gaat, waarna een informeel samenzijn volgt. Ook het college was hierbij vertegenwoordigd.

Voorzitter Paul Sneijers sprak de aanwezigen toe. "We kunnen terugkijken op een goed jaar. Het ledenaantal groeide opnieuw. Er vonden mooie activiteiten plaats, zoals de zomerbarbecue, het bedrijfsbezoek aan Tesla en uiteraard ook de lokale, drukbezochte activiteiten. Daarnaast boekten we succes met de Laarbeekse Dragons Den, met ons idee van de duurzaamheidsscan bij bedrijven. Ook in Laarbeek ging het goed. Zo werd de titel 'Groenste Gemeente van Europa' binnengehaald, het ondernemersfonds gerealiseerd en gestart met 'De Nieuwe Winkelstraat' op het Heuvelplein."

Verkiezingen
Paul benadrukt dat er spannende maanden op komst zijn, met in het vooruitzicht de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. "Voor ons als ondernemers een belangrijke maand. Wij kiezen dan wie onze gemeente gaan besturen. Onderwerpen zoals bereikbaarheid, lokale economie en duurzaamheid, zijn van groot belang voor ons. Daarom organiseert VIER in samenwerking met de gemeente en de lokale media een verkiezingsdebat op dinsdag 13 maart. We hopen op een grote opkomst."

Ondernemer van het Jaar 2018
Een paar dagen na de gemeenteraadsverkiezingen staat een andere belangrijke ondernemersactiviteit op de agenda: Ondernemer van het Jaar-verkiezing Peel Noord 2018. "We zijn er als ondernemersclub trots op, dat er zowel 'Starters' als 'Ondernemers' genomineerd zijn voor deze mooie prijs. Al een jaar lang volgen zij een informatief, waardevol traject. Op zaterdag 24 maart volgt de ontknoping in Uitgaangscentrum Time Out. Vier jaar geleden hebben ook twee VIER-leden de prijzen gewonnen. Koen Schrama werd 'Starter van het Jaar 2013' en Hans Vereijken werd 'Ondernemer van het Jaar 2013.' Ook dit jaar hopen we weer dat de prijzen naar Laarbeek gaan." Voor meer informatie en/of kaarten voor deze verkiezing, kan gekeken worden op www.ovhj.nl.

Koopstromenonderzoek
De volgende activiteit van Ondernemersclub VIER staat gepland voor woensdag 31 januari. Er vindt dan – in samenwerking met Centramanagement en Rabobank – een interessante avond plaats, met als hoofditem het 'koopstromenonderzoek'. Paul licht toe: "De retail en horeca zijn volop in beweging. Data uit het recent verschenen koopstroomonderzoek en van www.rabobank.nl/cijfersentrends kunnen ons inzicht geven over hoe te anticiperen op de toekomst. We gaan met elkaar in gesprek en behandelen onderwerpen als 'Wie doet zijn boodschappen in Laarbeek?', 'Hoe behouden we de online consument in Laarbeek?' en 'Hoe verdienen we een goede boterham in Laarbeek?'. Alle Laarbeekse ondernemers zijn van harte welkom. De avond is gratis toegankelijk en begint vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan tot en met dinsdag 30 januari via www.vierlaarbeek.nl."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding