Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 690560
Foto: Joost Duppen
FOTO'S + VIDEO Gemeente

Garden & Stone neemt nieuw pand in gebruik

  Zakelijk

Beek en Donk - Alweer heeft op industrieterrein Bemmer een nieuw bedrijfspand de deuren geopend. Wethouder Meulensteen wilde met eigen ogen weleens zien waar dit bedrijf -Garden & Stone- voor staat.

Ruimte
Eigenaar Ivo van der Steen is oorspronkelijk afkomstig uit Erp, maar al jaren met zijn bedrijf 'Garden & Stone' gevestigd in Beek en Donk. Oorspronkelijk heeft Ivo een hoveniersbedrijf, maar omdat hij veel vraag krijgt over natuursteentoepassingen in de tuin, besluit hij zich daarin te specialiseren. Het garagebedrijf aan de Oranjelaan wordt al snel te klein. Dat is de reden om een nieuw pand te bouwen aan de Keukenbeemd op industrieterrein Bemmer 4. Samen met beleidsadviseur grond- en economische zaken Rian Sleegers brengt wethouder Tonny Meulensteen een bezoek aan het nieuwe pand. Tonny's eigen agrarisch bedrijf is vanaf de bovenverdieping goed te zien. Het beleid van de gemeente is erop gericht nieuwe bedrijven aan te trekken om de nu nog maagdelijke ruimte te gaan gebruiken voor bedrijfsdoeleinden.

Medewerkers
Het nieuwe pand ligt vol met allerlei vormen van (voornamelijk Chinees) hardsteen. Voor tuinborders, poeren, vijver- en zwembandranden wordt steeds meer natuursteen gebruikt. Ook in de bouw kennen we steeds meer hardstenen producten, die de raamdorpels van geglazuurde tegels gaan vervangen. De zaagmachines van het bedrijf maken de hardstenen maaksels precies op de gewenste maat. Tevens is er een R&D (Research en Development) -afdeling waar nieuwe toepassingen voor hardsteen worden bedacht. Ook voor keramische tegels kan men terecht op het bedrijf Garden & Stone. Het aanbrengen van dorpels en tegels wordt niet door het bedrijf verzorgd. Wèl kan op verzoek contact gelegd worden met samenwerkende tegelzetbedrijven. Op dit moment telt het bedrijf 5 werknemers. Er worden nog nieuwe medewerkers gezocht.

Internet
Tijdens de rondleiding hebben de mensen van de gemeente veel aandacht voor de verwarmingsunit van het bedrijf. De verpakking van de voornamelijk in houten bescherming aangeleverde producten doet dienst als energiebron voor de uiterst moderne houtvergassings-unit, die zorgt voor de verwarming van het complex. De grote oven moet worden voorzien van voldoende hout en geeft per week slechts een handvol as als verbrandingsrest. Daardoor is het tevens het eerste bedrijf, dat niet op het gasnet is aangesloten. "Het is echt een keuze voor het milieu", legt Ivo uit. "Voor het geld hoef je het (nog) niet te doen". Hij is overigens erg tevreden met de samenwerking met de gemeente, vooral over de korte lijntjes die er in Laarbeek bestaan. Er zijn nog wel wat wensen over de snelheid van de internetverbindingen, eigenlijk toch wel essentieel voor zulke bedrijven. Wethouder Meulensteen houdt de boot af door uit te leggen, dat andere bedrijven daar de hand in hebben. Maar om ervoor te zorgen, dat op korte termijn meer bedrijven zich op Bemmer komen vestigen is in deze van dataverkeer afhankelijke tijd een goede en snelle internetverbinding van wezenlijk belang, zo laat de directeur duidelijk doorschemeren. Er volgt nog een officiële opening.

Video: Joost Duppen

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>