Afbeelding

De mooiste week van het jaar; De Boekenweek!

Zakelijk

Beek en Donk - Zaterdag 7 maart is het weer zover, de boekenweek van 2020 begint! Van 7 maart tot 15 maart staan alle boekhandels van Nederland in het teken van de boekenweek. Bij Van Helvoort boek en kantoor natuurlijk ook!

Het thema dit jaar is rebellen en dwarsdenkers en dat thema ziet u terug in de uitgelichte boeken van dit jaar! Dit jaar krijgt u bij besteding van €15,00 aan boeken een boekenweekgeschenk. Dit jaar is het 'Leon & Juliette', geschreven door de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie: Annejet van der Zeil. Met 'Leon & Juliette' schreef zij een indrukwekkende liefdesgeschiedenis waarin de hoofdpersonen alles moeten trotseren. De tweede zondag van de boekenweek, 15 maart, is dit boekenweekgeschenk uw ticket om heel de dag gratis te reizen met de trein door heel Nederland!

Ook dit jaar heeft een Nederlandse auteur die bij de crème de la crème van de Nederlandse literaire helden hoort, het boekweek essay geschreven. Dit jaar was Özcan Akyol de gelukkige! Ooit raakte hij betoverd door de literatuur dankzij schrijvers die met hun polemische stijl de aandacht vestigde op hun werk én iets teweeg brachten in de maatschappij. Schrijvers met deze bloedgroep is flink uitgedund. De moderne literatuur richt zich op de gelijkgestemden. Wanneer gebeurd het nog dat een schrijver de vinger op de zere plek legt in onze maatschappij? Het resultaat is dat de rebelse literatuur, bijna in alle vormen, terrein verliest. In 'Generaal zonder leger' (€3,75) onderzoekt Akyol waar dit aan ligt.

Net als andere jaren lichten we in de boekenweek ook altijd een bestaand Nederlands boek uit. Dit jaar is dat 'Hendrik Groen; pogingen om iets van het leven te maken'. Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en is ook zeker niet van plan om zich eronder te laten krijgen. Technisch gezien is hij bejaard, maar hij gaat toch niet achter de geraniums zitten en wachten op het einde? Nee, Hendrik laat zien aan de hand van zijn dagboek dat hij zijn dan wel oude leven met gezonde koppigheid een goede dosis humor te lijf gaat. 'Hendrik Groen; pogingen om iets van het leven te maken' in gebonden uitvoering kost nu slechts €7,99 en OP = OP.

Bij Van Helvoort boek en kantoor hopen ze u deze week in de winkel te zien om de samen met u de literatuur in het zonnetje te zetten. Kom snel om uw boekenweekgeschenk en boekweek essay te bemachtigen! Een fijne boekenweek en veel leesplezier!