Debby Gevers
Debby Gevers Foto:

Prikkelbare darm, PDS of andere darmklachten?

Zakelijk advertorial

Mariahout - Debby Gevers (Gezondheid in de Praktijk) uit Mariahout is een geregistreerd darmtherapeut. Ze is volwaardig opgeleid en dat maakt haar dé specialist van omgeving Laarbeek, Gemert, Veghel, Helmond en Eindhoven. Debby: "Tevens ben ik orthomoleculair opgeleid en weet welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar ook in de stoffen die het lichaam juist kunnen tegen werken."

Debby, wat doet een darmtherapeut?
"Een darmtherapeut helpt mensen met diverse kleine en grote klachten welke gerelateerd zijn aan de buik en de spijsvertering denk aan eenprikkelbare darm, Crohn, Colitis Ulcerosa maar ook kleine problemen zoals blijvende diarree na een antibioticakuur. De klachten die je hierbij ervaart zijn o.a. buikpijn en krampen, obstipatie en/of diarree, een opgeblazen gevoel maar ook vermoeidheid, hoofdpijn rugpijn, moeite met concentreren, zelfs gewrichtspijnen zijn mogelijk. Met een simpel onderzoek door het laboratorium krijgen we een uitgebreid beeld van de oorzaak van de klachten. Ik stel een persoonlijk maatwerkplan op om de klachten aan te pakken. Denk hierbij aan leefstijladvies, voedingsadvies en tijdelijke inzet van supplementen. Ik geef je tevens inzicht en handvaten voor de toekomst."

Hoe kwam dit op je pad?
"Zelf heb ik enkele jaren met buikklachten rondgelopen. Het heeft me ook enkele jaren gekost voordat ik wist wat er speelde en hoe ik dat kon aanpakken. Ik ben gestart met een opleiding in voeding en vandaar uit doorgegaan met de opleiding darmtherapeut. Met deze basis ben ik me steeds verder gaan specialiseren en verdiepen in alles wat met de darmen samenhangt."

Heb je een tip voor de lezers?
"Neem je klachten serieus. Je lichaam probeert je iets te vertellen. Vaak lopen mensen lang rond met klachten en veel ongemak. Met een beetje pech verergeren de klachten alleen maar ondanks diverse pogingen om er vanaf te komen. Met alleen het aanpassen van je voeding kom je er helaas niet. Dit zie ik al te vaak in de praktijk."

Een goede aanpak bestaat uit verschillende belangrijke stappen in de juiste volgorde.
1. Rust creëren in je buik oorzaak te achterhalen. Er is altijd een oorzaak, er is altijd wat aan te doen.
2. Het opbouwen en herstellen van de darmen.
3. Stabiliseren van de darmen, zorgen dat je darmen optimaal blijven functioneren.

"De oorzaak van de klachten is bij iedereen weer net even anders. Echt maatwerk. Hierdoor ontstaat een leuke maar complexe puzzel en als je de stukjes op de juiste plaats kunt leggen, krijg je weer een zorgeloze buik. Kun je weer genieten van de leuke dingen die het leven brengt", vertelt Debby.

Wie komt er bij jou?
"Iedereen die regelmatig last heeft van buikklachten. Ga je minder vaak de deur uit omdat je bang bent naar het toilet te moeten? Of heb je gedurende de dag meerdere dagen per week buikpijn, kramp, diarree of obstipatie en zelfs vermoeidheid? Eet je het liefste thuis omdat je dan weet dat het ‘goed gaat’? Ben je onzeker of wordt je zelfs beperkt om te gaan werken of mee te doen met sociale activiteiten door je buikklachten? Dan is het echt tijd om de juiste stappen te gaan maken!"

Plan een gratis kennismakingsgesprek zodat jij weer ontspannen kunt genieten. Tips: Meld je aan voor de nieuwsbief via www.gezondheidindepraktijk.nl of bel 06-24833621. Scheur deze pagina uit en geef deze aan iemand die de info kan gebruiken.

Afbeelding