Afbeelding
Foto: CombasiQ Marketing & Communicatie - Gemert

Ondernemerscentrum De Koppel: Volop bedrijvigheid!

Zakelijk

Beek en Donk - Er is volop bedrijvigheid in en om het voormalige Rabobank-gebouw aan de Koppelstraat in Beek en Donk. Op de gevel staat de nieuwe naam al, ‘De Koppel’: Aan de Koppelstraat 91 worden immers bedrijven en ondernemers aan elkaar ‘gekoppeld’. Aan de binnenkant krijgt het nieuwe ondernemerscentrum ook steeds meer vorm: Huurders zijn welkom!

Fleuren Accountants + Belastingadviseurs, voorheen gevestigd aan het Piet van Thielplein, kocht het pand in oktober 2019. Sinds vrijdag 11 juli is de ‘huisbaas’ ook zelf in De Koppel gevestigd. Een logische keuze volgens Twan Fleuren: “Vanuit ons nieuwe kantoor kunnen we onze relaties nog beter bedienen. Er was extra ruimte nodig om mensen te kunnen ontvangen en om als bedrijf door te kunnen groeien. We wilden ook graag een modernere werkomgeving, die hebben we nu zeker gevonden!”.

De eerste ruimten zijn verhuurd maar er is nog voldoende plaats over voor andere ondernemers. Het hele pand is flink opgeknapt en wordt opnieuw ingedeeld. Een groot deel van de begane grond zal gebruikt gaan worden door ORO. De verdieping biedt ongekende mogelijkheden voor andere huurders. Frank Fleuren: “We hebben de grote, open ‘kantoortuinen’ opgedeeld in units. We kunnen elke huurder precies aanbieden wat hij of zij nodig heeft. Daarin zijn we heel flexibel. Of je een kantoor zoekt van 16 of 250 m²: In De Koppel kun je altijd terecht! Ook als je een volledig gemeubileerde werkruimte zoekt”.

Diezelfde flexibiliteit geldt voor de huurperioden: Kort of lang? Het kan in De Koppel. Het gebruik van koffie, thee en WiFi zijn in de huurprijs inbegrepen, net als schoonmaak en servicekosten.

Naast de units beschikt De Koppel over een aantal flexplekken en gemeenschappelijke ruimtes, zoals de kantine en diverse vergaderruimten. “Huurders kunnen hier gebruik van maken maar het verenigingsleven van Laarbeek kan, bijvoorbeeld voor vergaderingen, ook bij ons terecht. Wij willen met De Koppel iets toevoegen aan de gemeenschap en het ondernemersklimaat om ons heen. Daar is hier, letterlijk en figuurlijk, alle ruimte voor”, volgens Twan.

De Koppel is bijzonder geschikt voor startende, jonge ondernemingen maar ook voor bedrijven met ‘meer ervaring’ biedt het ondernemerscentrum veel méér dan alleen een moderne werkruimte. “Huren in De Koppel betekent dat je samen met andere ondernemers onder één dak werkt. Dat biedt veel mogelijkheden en die stimuleren wij ook echt. Er worden activiteiten voor huurders georganiseerd en we moedigen onderlinge samenwerking aan. Zeker nu kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken” aldus Frank. “Omdat wij als ‘huisbaas’ ook in De Koppel zitten, weten we wat er leeft onder onze huurders. Dat is in andere bedrijfsverzamelgebouwen vaak niet het geval. Als een huurder iets wil vragen dan hoeft hij alleen maar even bij ons, de buurman, binnen te lopen”.

Gesprekken met potentiële huurders zijn in volle gang en in de zomermaanden wordt hard doorgewerkt aan De Koppel. “Wij ervaren nu zelf hoe fijn deze werkplek is. Dat gunnen wij andere ondernemers ook! We laten jou graag zien waar jij je in De Koppel kunt vestigen”.

Wie neemt deze uitnodiging van de gebroeders Fleuren aan? Meer informatie op: www.dekoppel.info.

!