Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Bemmer IV zowel in de regio als daarbuiten een gewilde locatie

Zakelijk

Beek en Donk - Wethouder Tonny Meulensteen loopt met trots een ronde op bedrijventerrein Bemmer IV, dat volop in ontwikkeling is. Hij geeft uitleg over de recente verkopen. Ook zijn twee ondernemers aanwezig om een en ander toe te lichten. 

Regionale aantrekking
Dat bedrijventerrein Bemmer een succes is, mag volgens Meulensteen bekend worden verondersteld. “Ingeklemd tussen de weg Veghel Helmond en de Zuid-Willemsvaart, maakt het op veel ondernemers een zeer goede indruk.” Martin van Montfoort, beleidsadviseur economische zaken van de gemeente Laarbeek, heeft op het moment 19 dossiers lopen van ondernemers, die van plan zijn met hun bedrijf naar Bemmer te komen. Wethouder Meulensteen denkt dat de 12 hectares, die (nog) uit te geven waren, binnen nu en niet al te lange tijd geslonken zullen zijn tot een 4 hectaren bedrijventerrein.

Met bovenstaande gegevens zal het zaak zijn met alle gemeenten verenigd in het BZOB (Bedrijventerrein(en) Zuid Oost Brabant) uit te kijken, waar vooral de grote bedrijven zich in de toekomst kunnen gaan vestigen. Als voorbeeld noemt de wethouder het bedrijf ‘Create’ een bedrijf uit de evenementenbranche, dat ondanks de crisis een grote hal aan het bouwen is. Het bedrijf heeft haar werkzaamheden compleet omgegooid. Create vervaardigt in plaats van podia nu producten om het thuiswerken te vereenvoudigen. Eigenaar Björn Berkers ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Misschien is het volgend jaar alweer te klein”, voegt hij lachend aan zijn uitleg toe. Meulensteen benadrukt dat Bemmer IV binnenkort te klein is, niet alleen door de belangstelling van lokale ondernemers, maar vooral door belangstelling vanuit de regio Helmond en Meijerijstad.

Ruime opzet
Na een korte uitleg over het doel van de middag loopt het gezelschap met de twee aanwezige ondernemers naar het grondstuk van ongeveer 6700 vierkante meter, waar binnenkort het bedrijf van de heer Jan Pepers uit Eerde wordt gebouwd. Zijn zaak is sinds 1984 een begrip in de regio Veghel, Den Bosch. Maar ook tot in Helmond is er belangstelling voor het bedrijf, waar bedrijfswagens van voornamelijk het merk Mercedes worden verhuurd en als occasions verkocht aan een grote klantenkring. In zijn uiteenzetting noemt Meulensteen de aantrekkelijkheden van het bedrijventerrein, de ruime opzet en de ligging aan snelle aan- en afvoerwegen. Als niet-Laarbekenaar is dat ook Pepers opgevallen. “Andere gemeenten hebben vaak erg versnipperde bedrijventerreinen, die ook nog eens moeilijk te bereiken zijn. Als ik straks mijn klanten de weg moet wijzen zeg ik gewoon, dat ze de eerste, tweede of derde weg links moeten nemen. Ze komen altijd wel bij mij terecht!”

Vierbaans
Zowel Berkers als Pepers zijn erg positief over de geboden mogelijkheden, de korte lijntjes en de snelheid van handelen van de mensen bij de gemeente. “In andere steden duurt het lang, voordat er gereageerd wordt, als dat überhaupt gebeurt”, legt Pepers uit. Dezelfde opmerking werd jaren geleden ook al uitgesproken door het toen nieuwe bedrijf EBM-Papst. Het blijkt dat de gemeente een goed economisch beleid voorstaat en nieuwe bedrijven krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen. Als een laatste nieuwtje wordt meegedeeld, dat op Bemmer IV het tankstation van de firma Vissers, voorheen Jo van Hout, een prominent plaatsje gaat krijgen. Vooral Pepers is daar erg blij mee. Daarnaast laat de wethouder doorschemeren dat er vergevorderde plannen zijn om de weg vanuit Veghel naar Asten vierbaans te maken, zodat verkeer naar de A50 en de A67 snel beter gebruik van deze verbindingen kan maken.

Björn Berkers (Create)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding