Shally Verheijen (l) en Joëlle Fleskens (r) voor de nieuwe locatie van Samen!
Shally Verheijen (l) en Joëlle Fleskens (r) voor de nieuwe locatie van Samen! Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… SAMEN!

Zakelijk advertorial

Sam is een lief, druk jongetje van 3,5 jaar oud. Hij gaat drie dagen per week naar een kinderdagopvang. Nog een half jaartje en dan mag Sam naar groep 1. De pedagogisch medewerkers geven bij ouders aan dat Sam zich anders lijkt te ontwikkelen. Hij vertoont jonger gedrag en is gauw afgeleid. Is hij wel toe aan de basisschool? 

Aarle-Rixtel - Joëlle Fleskens en Shally Verheijen van SAMEN! zijn al een tijdje samen onderweg. Onlangs openden ze de deuren van hun nieuwe plek op het terrein van ‘Boer Frans (van den Heuvel)’ in Aarle-Rixtel waar ze specialistische begeleiding voor kinderen bieden. Het begeleiden van kinderen zoals Sam; dat is wat hen drijft en waar ze zich in gespecialiseerd hebben. Liefdevol en professioneel stellen ze kinderen op hun gemak en laten ze opbloeien.

Joëlle en Shally, jullie locatie is veranderd (voorheen Koetje Boe). Geldt dit ook voor jullie manier van werken? 
“Zeker niet”, vertelt Joëlle, “Ons uitgangspunt blijft ‘gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig’. We bieden nog steeds kleinschalige, gespecialiseerde begeleiding voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar oud.”

Hoe doen jullie dat?
“We willen kinderen een thuisgevoel geven met veel ruimte voor individuele aandacht. Op onze groepen staat 1 vaste hbo-geschoolde begeleider per vier kinderen. We werken met zowel jeugd- en gezinsprofessionals als een leerkracht om de kwaliteit te waarborgen. Door de kleine groepen gaan kinderen niet op in de massa en kunnen we ook daadwerkelijk het verschil maken. Hierdoor worden kinderen gezien en kunnen ze werken aan bijvoorbeeld het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.”

Hoe zie je dat terug?
“Je treft bij ons altijd dezelfde gezichten en een vast dagprogramma aan. Bovendien heb je altijd direct contact met ons. De lijntjes zijn kort. We bieden duidelijkheid, structuur en begeleiding in een spiksplinternieuwe, veilige én agrarische omgeving. De beweegruimte is enorm hier en dat vinden de kinderen fantastisch!”

Wie kan jullie benaderen?
“We worden ingeschakeld door bijvoorbeeld het consultatiebureau, huisartsen, basisscholen en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar iedere ouder die zich herkent in bovenstaand verhaal en op zoek is naar advies of professionele begeleiding voor zijn of haar kind op wat voor gebied dan ook, is van harte welkom om contact met ons op te nemen.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel 06-10042163, ook voor een vrijblijvende afspraak! 

Voor alle overige info: www.samenlaarbeek.nl