Afbeelding

3 redenen waarom je het kopen van je 1e huis liever niet alleen doet

Zakelijk advertorial

Het kopen van een huis is vaak de duurste uitgave die je in je leven doet. Het is hierbij belangrijk dat je in kaart brengt hoe je dit gaat financieren, waarbij extra hulp altijd handig kan zijn. De keuze over wat voor hypotheek je wilt afsluiten en bij welke bank, is belangrijk om even bij stil te staan. Mocht je hier over twijfelen, dan is er een mogelijkheid om in zee te gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze persoon zal je ondersteuning en advies geven, zodat je met een gerust hart je eerste huis kunt kopen. Toch kiezen veel mensen ervoor om het kopen van hun eerste huis alleen te doen. Maar waarom is dit eigenlijk? In dit artikel geven we drie redenen waarom je het kopen van je eerste huis liever niet alleen doet. Dus lees snel verder!

1. Risico’s
Het kopen van een huis brengt risico’s met zich mee. Helemaal met de huizenmarkt die de afgelopen decennia regelmatig op en neer schommelde. Wanneer je een huis koopt en twee jaar later de huizenprijzen flink dalen, kan het voorkomen dat je hypotheek onder water komt te staan. Dit betekent dat je hypotheek hoger is dan de waarde van je huis. Als je alles alleen hebt geregeld, kan het zijn dat je je hier niet bewust van bent en dit zorgt mogelijk voor de nodige stress. Met een hypotheekadviseur hebt je altijd een aanspreekpunt met wie je kunt praten hierover. De hypotheekadviseur geeft je advies over wat je het beste kunt doen.

2. Geen aanspreekpunt om op terug te vallen
Wanneer je een huis hebt gekocht en een hypotheek af hebt gesloten die aansluit bij je behoefte, staat de hypotheek vaak voor tientallen jaren vast. Toch kunnen er gedurende de looptijd van de hypotheek een aantal veranderingen plaatsvinden. Wanneer je je huis hebt gekocht zonder hulp, moet je zelf in de gaten houden wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw hypotheek. Echter, met vrijblijvend advies van een hypotheekadviseur kan dit worden opgelost.

3. Geen verstand van bijkomende kosten
Bij het kopen van een huis, denken mensen dat het vaak met alleen een hypotheek geregeld is. Echter, er komen meestal nog een aantal onverwachte kosten bovenop. Met deze bijkomende kosten wordt dan geen rekening gehouden, waardoor mensen verrast zijn wanneer er een extra rekening in de brievenbus zit. Het is daarom belangrijk om hulp te zoeken om alle kosten bij het kopen van je eerste huis in kaart te brengen.