Afbeelding
Foto: Mark Barten

F. Vereijken & Zn. overgedragen aan volgende generatie

Zakelijk advertorial

Lieshout - Het Lieshoutse familiebedrijf F. Vereijken & Zn. werd in 1958 door Frans Vereijken opgericht en vervolgens in 1995 formeel overgedragen aan zonen Isidoor, Gerrit en Frans. Inmiddels hebben zij het bedrijf weer overgedragen aan de volgende generatie en is kleinzoon en neef Boy van der Horst sinds maart van dit jaar de nieuwe eigenaar.

‘’In 1958 is opa Frans gestart met het bedrijf door het kopen van een tractor en machines om bij boeren loonwerk te gaan verrichten. Daarnaast deed hij het melktransport, dat destijds in melkbussen werd vervoerd, van de boeren naar de melkfabriek Campina in Eindhoven’’, zo vertelt Boy. ‘’Na verloop van tijd kwamen er meer en grotere machines, werden de werkzaamheden verder uitgebreid, én kwam er ook meer personeel in dienst.’’

In 1976 zijn de zonen Isidoor en Gerrit samen in het bedrijf gestapt en is er met vader Frans een VOF opgericht. In 1980 is zoon Frans jr. daar nog bijgekomen, waarna het familiebedrijf compleet was. ‘’In de jaren tachtig en negentig is het bedrijf vervolgens in een groeiperiode terecht gekomen en waren er op een gegeven moment 30 tot 40 eigen werknemers.’’

Toen in het begin van de nieuwe eeuw het loonwerk langzaam terugliep is in 2007 de keuze gemaakt om grotendeels te stoppen met het loonwerk. Inmiddels houdt het bedrijf zich bezig met grond-, straat-, sloop- en cultuurtechnisch werk voor met name aannemersbedrijven, gemeenten, hoveniers en particulieren in Zuid-Nederland. Daarnaast verhuurt het bedrijf ook machines en kun je er verder terecht voor huur van containers en koop van zand, puin(granulaat) en grind.

Het bedrijf heeft helaas ook dieptepunten meegemaakt toen in 1995 oprichter Frans op 68-jarige leeftijd en zoon Isidoor, het zakelijke hart van het bedrijf, in 2008 op 53-jarige leeftijd overleed. Dit waren rake klappen die het bedrijf te verwerken kreeg. Opgeven zit echter niet in het DNA van de familie Vereijken, en met de nodige aanpassingen is het bedrijf gestaag verdergegaan.

Nu, een aantal jaren later, heeft Boy het bedrijf overgenomen van zijn ooms Gerrit en Frans. Als kleine jongen was hij vaak te vinden op de boerderij, die tegen het bedrijf aanligt, van zijn opa Frans. ‘’Vroeger was ik iedere week bij opa en oma, dus ik heb hier erg veel gespeeld. Emotioneel gezien is het dus een heel mooi verhaal. Ik ben dan ook blij dat ik dit familiebedrijf mag voortzetten.’’

Boy heeft een financiële achtergrond op het gebied van bouw, afbouw en bouwmaterialen. Om meer feeling met de branche te krijgen heeft hij de afgelopen maanden drie dagen in de week mee buiten gewerkt. Hierdoor heeft hij meer inzicht gekregen in het werk, de planning en het materieel waarmee gewerkt wordt en leerde hij ook zijn eigen werknemers beter kennen. Hij is dan ook niet van plan om stil te zitten. ‘’Er zullen vernieuwingen in het bedrijf doorgevoerd gaan worden op met name het gebied van processen, automatisering en materieel. Het eerste wapenfeit is een volledig nieuw logo en een nieuwe huisstijl, wat in alle uitingen vanaf nu doorgevoerd zal gaan worden.

Met de overdracht kan het bedrijf weer met vertrouwen naar de toekomst kijken. De voormalig eigenaren Gerrit en Frans blijven de komende jaren in een afbouwend schema nog werkzaam en betrokken bij het familiebedrijf en zullen hun operationele kennis aan Boy overdragen.

F. Vereijken & Zn.
‘t Hof 4B
5737PA Lieshout
0499-422704
info@fvereijken.nl
www.fvereijken.nl