Afbeelding
Foto: Mark Barten

Na 32 jaar komt er een einde aan Kapsalon Astrid: ‘Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de fijne tijd’

Zakelijk advertorial

Aarle-Rixtel - Vintage Kappers heeft per 1 april Kapsalon Astrid in Aarle-Rixtel overgenomen. Eigenaresse Astrid Migchels wil het afscheid echter niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en wil iedereen bedanken voor de fijne tijd die ze in haar kapsalon heeft gehad.

“In 1990 ben ik begonnen in Mierlo-Hout. Daar nam ik een bestaande kapperswinkel over met twee man personeel. In 2000 hebben we de winkel in Aarle-Rixtel als tweede winkel geopend omdat onze zoon hier als 4-jarige naar school ging en wij hier woonden”, zo begint Astrid, die in Lieshout is opgegroeid, maar inmiddels al ruim 30 jaar in Aarle-Rixtel woont, te vertellen. “Zo’n 10 jaar geleden hebben we Mierlo-Hout afgesloten en zijn we doorgegaan met alleen de kapsalon in Aarle-Rixtel.” Daar is nu, per 1 april dus, ook een einde aan gekomen. “Ik kan niet zomaar antwoord geven op de vraag waarom ik stop met de kapsalon, dat is gewoon een gevoel.”

Voor zichzelf begonnen
Ze begon ooit met het vak omdat haar tante kapster was. “Toen ik 16 was wilde ik hetzelfde doen als haar. Ik ben in Eindhoven gaan werken en na enkele jaren ervaring en kennis opgedaan te hebben ben ik als 23-jarige voor mezelf begonnen. Nu sta ik al bijna 40 jaar te knippen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Tot op de dag van vandaag vind ik het ontzettend leuk om te doen.”

Die fijne tijd in haar kapsalon heeft ze mede te danken aan haar klanten en het team. Daar wil ze iedereen voor bedanken. “Ik heb altijd een hele fijne klantenkring gehad. Bij deze wil ik wil mijn klanten heel erg bedanken voor de vele jaren. Ook heb ik altijd met een fijn team gewerkt en altijd steun vanuit het thuisfront gehad. Mijn man Carlo heeft zo ontzettend veel verbouwd in al die jaren, zelfs in zijn vrije weekenden. Hij heeft zich echt uit de naad gewerkt voor mij. Ik zal wel een traantje wegpinken als ik dit achterlaat en heb er tot de laatste dag van genoten.”

Er verandert niets
Met de overname van Kapsalon Astrid door Vintage Kappers verandert er voor de klanten verder niets. “Ik word alleen vervangen door een jongere eigenaresse die heel veel energie heeft en er alles aan zal doen om het leuk voort te zetten. Daar ben ik ontzettend blij mee. Het personeel kan blijven en hopelijk hebben de klanten het in de toekomst ook naar hun zin. Ik ben een mensenmens en wil het voor iedereen goed doen. Zo wil ik het netjes achterlaten voor mijn team, mijn klanten, maar ook voor de nieuwe eigenaresse. Het zou me pijn doen als het leeg gaat lopen, want het is toch je kindje waar je 32 jaar hard voor gewerkt hebt. Je ziet al dat er veel panden leeg staan, dus dan is het mooi dat het over wordt genomen door een andere kapsalon. Ik wens Simone dan ook heel veel succes.”

Lisa van Uden is een van de kapsters die onder Astrid heeft gewerkt en nu gaat werken voor Vintage. “Ik werk hier nu ruim 1,5 jaar en heb altijd, en volgens mij alle collega’s, heel fijn met Astrid gewerkt. Ze is echt een harde werker en houdt van het vak. Wij vinden het jammer dat ze gaat stoppen, maar willen haar vooral bedanken en veel succes wensen in de toekomst.”