Afbeelding
Foto: Mark Barten

KYRA Honden Centrum en Miauw Katten Centrum op één locatie

Zakelijk advertorial

Aarle-Rixtel - Een honden en kattenpension in één. Op de Helmondseweg 41 in Aarle-Rixtel hebben Hennie de Gooijer en haar zoon Frank de Gooijer dit voor elkaar. Met KYRA Honden Centrum en Miauw Katten Centrum vangen zijn de honden en katten op in huiselijke sferen.

De taken tussen de twee zijn goed verdeeld. Frank is verantwoordelijk voor het hondenpension en Hennie voor het kattenpension. Frank is zo’n drie jaar geleden gestart met KYRA Honden Centrum in Mierlo-Hout, maar huurt nu samen met zijn ouders een huis in Aarle-Rixtel waar ze het honden- en kattenpension combineren. “We kijken al langere tijd naar een locatie en dit kwam op een gegeven moment te huur. Daar zijn we ingesprongen zodat we in ieder geval konden starten met de combinatie. Heel veel mensen hebben katten én honden, dus dan is het handig als zij ook hun kat direct achter kunnen laten.”

Zelf hebben Frank en Hennie vier Sint-Bernard honden en vier katten. “Onze passie voor dieren is er altijd al geweest. Vroeger hadden we een hele dierentuin bij ons thuis, van honden en katten tot vissen, kippen, konijnen, eekhoorns en een fret. De dierenwereld heeft ons altijd aangetrokken.”

Huiselijke sferen
KYRA Honden Centrum en Miauw Katten Centrum heeft zowel dag- als nachtopvang en ook kunnen honden of katten voor een langere tijd blijven. “We hebben hier niet zoveel kennels en dus zitten de honden of katten daar ook niet de hele dag in. Het is allemaal in huiselijke sferen, dus het moet ook klikken met de dieren die wij thuis hebben. Over het algemeen gaat dat goed en zitten ze lekker sociaal bij elkaar. Zolang het allemaal goed en vriendelijk gaat met elkaar nemen wij eigenlijk alle rassen aan. Natuurlijk ligt onze voorkeur wat honden betreft bij de wat grotere rassen omdat we hier zelf Sint-Bernards hebben, maar we hebben ook al ooit een Jack Russel gehad. Af en toe moeten we dus selectief te werk gaan, maar het is ook de bedoeling dat het wat kleinschaliger blijft.” Daarnaast staat het pension op de vrijwilligerslijst van de dierenambulance. “Zo hebben we twee keer kittens gekregen die van straat zijn gehaald en gesocialiseerd moesten worden. Als ze dan groot genoeg zijn om ergens geplaatst te worden dan gaan ze weer weg.”

Dagbesteding
Naast de honden en kattenpension zit er op de locatie ook nog een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding, genaamd stichting LoveStock. Dit wordt gedaan door Anoek Penders die daarvoor ook de diploma’s heeft. “Voor haar is het natuurlijk ook interessant om mensen op te vangen die van dieren houdt. Daarvoor heeft ze hier een mooie combinatie. De combinatie met dagbesteding past ook bij ons en we willen heel graag mensen helpen om iets maken van hun leven in de maatschappij.”

Voor meer informatie over KYRA Honden Centrum of Miauw Katten Centrum kunt u kijken op www.kyrahc.nl, bellen naar Frank via 06-14499029 of naar Hennie via 06-22616134 óf kunt u een e-mail sturen naar frank@kyrahc.nl of info@miauwkattencentrum.nl.