Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Dames Dekkers

Zakelijk advertorial

Als kind wist ze niet beter of er lagen altijd lappen stof in huis en danste ze vrolijk rond in de mooiste zelfgemaakte zwierjurkjes. Nu is ze zelf moeder en dartelen haar eigen kinderen rond in door haarzelf ontworpen en door haar moeder gemaakte stoere én comfortabele kinderkleding. Dochter Inge en moeder Maria Dekkers vormen samen ‘Dames Dekkers’ en timmeren onder deze naam hard aan de weg met hun kinderkledingmerk. 

Inge, hoe is ‘Dames Dekkers’ ontstaan?
“Mijn moeder is coupeuse en maakte vroeger alle kinderkleding zelf. Totdat mijn zus en ik een leeftijd bereikten waarop shoppen interessanter werd en de naaimachines naar de zolder verdwenen”, vertelt Inge met een lach. ”Toen ik in 2016 zelf moeder werd van een zoon vond ik het lastig om stoere, comfortabele kleertjes te vinden voor hem en vroeg ik ‘ons mam’ of zij kon maken wat ik in mijn hoofd had zitten. Mijn idee werd werkelijkheid en hiermee was onze samenwerking (onbewust) geboren. Er volgden talloze leuke broekjes, shirtjes en ik bedacht de zogenaamde ‘kwijlies’; een sjaaltje (vaak in hetzelfde dessin als een broekje) dat fungeert als slabbetje wanneer tandjes doorkomen en kindjes veel kwijlen. In onze directe omgeving werd ontzettend enthousiast gereageerd en direct ook flink besteld.”

Wanneer merkte je dat jullie ideeën aansloegen bij het publiek?
“We schreven ons - puur hobbymatig - in voor deelname aan een hobbymarkt in Lieshout. Dit bleek een succes. Het liep storm en we waren binnen de kortste keren door onze voorraad heen! Dat was het moment waarop we besloten ‘hier gaan we iets mee doen’. We hebben toen een Facebookpagina aangemaakt en een webshop ingericht. De naam was zo bedacht want overal waar we kwamen, noemde men ons al de ‘Dames Dekkers’. Hierna is het balletje echt gaan rollen. Inmiddels verkopen we aan particulieren via de webshop en leveren we aan winkels door heel het land, waaronder in Boxtel, Utrecht en Wassenaar. Maar we maken ook kleertjes op speciaal verzoek (custom made); heb je een kindje dat heel smal is bijvoorbeeld, dan zorgen we ervoor dat de kleertjes extra smal worden gemaakt.”

Jullie groeien maar door. Wat verklaart het succes denk je Inge?
“We maken alleen dat wat we mooi vinden en we passen alles door. Hierdoor kunnen we goed advies geven qua maat (van 50-128). Onze collectie is uniek en wisselt per week en we plaatsen veel inspiratiefoto’s op onze Instagram- en Facebookpagina. Het allerbelangrijkste vinden we dat kleertjes niet alleen mooi maar ook comfortabel zijn, zodat baby’s en kinderen goed kunnen bewegen. De combinatie van jarenlange ervaring als coupeuse, een creatief brein en een goede stofkennis, maakt dat we hier uitstekend op in kunnen spelen. En niet geheel onbelangrijk; we worden ontzettend blij van wat we doen!”

Op 22 mei organiseren jullie een Mama & Mini Markt. Waarom en wat houdt het in?
Inge: “We staan regelmatig op beurzen en we vinden het contact met klanten heel erg leuk.

De wens ontstond om andere creatieve ondernemers een podium te bieden en samen een leuk event te organiseren. De locatie ‘In de Hei’ klopt helemaal en het aanbod is heel breed. Zie het als een leuk dagje uit voor (aanstaande) ouders en hun kleintjes. Er is van alles te zien en te beleven, ook voor de ‘mini’s’.” 

Check voor alle deelnemers www.mamaminimarkt.nl

Kennismaken? Op 22 mei organiseren ze van 11.00 tot 16.00 uur een Mama & Mini Markt bij ‘In de Hei’ in Mariahout.