Jolanda Verbakel en Wendy Beniers
Jolanda Verbakel en Wendy Beniers Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Op de koffie bij… AanDagtig

Zakelijk advertorial

Mariahout - Op het Oranjeplein in Mariahout starten Wendy Beniers en Jolanda Verbakel binnenkort met AanDagtig; een dagbesteding, maar tegelijkertijd ook een koffiepunt met iets lekkers voor in het dorp.

AanDagtig wordt een dagbesteding voor bijzondere mensen. Dat kan zijn voor mensen, zowel jong als oud, met een verstandelijke beperking of lichtelijke dementie, maar ook gewoon voor mensen die een beetje tussen wal en schip vallen qua werk/bezigheden. Daarnaast komt er bij de dagbesteding ook een gelegenheid om een kopje koffie te drinken. “Thuis zitten is voor niemand fijn. Het is de bedoeling dat de cliënten bijvoorbeeld mee gaan helpen met het schenken van de koffie, een chocolaatje inpakken of creatief bezig zijn. We kijken wat in ieders straatje past en wat hij/zij leuk vindt om te doen. Bij ons is iedereen welkom, het is vooral belangrijk dat ze zich prettig en op hun gemak voelen in een veilige omgeving.”

Jolanda, die 23 jaar geleden een meervoudig gehandicapte zoon kreeg en mede-kartrekker van het Laarhuys in Lieshout is, en Wendy, die inmiddels al 26 jaar in de gehandicaptenzorg werkt hebben al de nodige ervaring in de branche. “Dat stukje van een fijne dag bezorgen past heel erg bij ons. Van die knuffel krijgen we zoveel energie en die lach op hun gezicht is onbetaalbaar.”

Bijzondere naam
Over de naam, AanDagtig met een ‘G’, hebben Wendy en Jolanda goed nagedacht. “Aandagtig betekent attent op zijn Afrikaans; we hebben aandacht voor de mensen die komen én voor onze cliënten. Heel veel mensen zien de beperkingen, maar wij zien de mogelijkheden. We zijn ook altijd op zoek naar uitdagingen en opgeven staat niet in ons woordenboek. Daarnaast is ‘Dag’ met een hoofdletter geschreven, aangezien wij dagbesteding aanbieden.”

Het is de bedoeling dat AanDagtig kleinschalig blijft. “Vanuit ons werk merken we dat cliënten dat heel erg fijn vinden. Al een aantal mensen hebben kenbaar gemaakt interesse te hebben in de dagbesteding, maar we zijn nog steeds op zoek naar cliënten en natuurlijk ook naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. Zij kunnen contact opnemen via hallo@aandagtig.nl. Zowel cliënten met een PGB als met een WMO-indicatie zijn welkom. Als mensen daarover vragen hebben of moeite hebben met de administratie daaromheen dan kunnen we daarbij helpen. Daar hebben we zelf veel ervaring mee.”

Mooie locatie
Toen het tweetal een halfjaar geleden bij elkaar kwam waren ze direct enthousiast, maar moest er nog wel een gepaste locatie gevonden worden. Deze hebben ze gevonden op het Oranjeplein, in het pand waar voorheen marketing en communicatiebureau Twee-en-20 zat. “Zij vonden dat ze eigenlijk te groot zaten en niet met een kantoor op het Oranjeplein moesten zitten. Zij wilden verhuizen, maar wilden geen leegstand in Mariahout. Toen de vraag kwam of wij interesse hadden in het pand was het vlug beslist. We waren meteen enthousiast en de ruimte is echt super. De gunfactor is er bij de inwoners van Mariahout en we merken dat iedereen interesse toont. Inmiddels hebben we ook veel steun gehad van een aantal Mariahoutse ondernemers.”

Opening
AanDagtig hoopt zo snel mogelijk open te kunnen gaan. “We zijn nu nog druk aan het verbouwen, maar het schiet al op. Hopelijk kunnen we met de opening van het Openluchttheater (29 mei) open zodat de mensen alvast een kijkje kunnen nemen. Met de dagbesteding hopen we dan vanaf 1 juni te kunnen starten en wel op de dagen dinsdag, woensdag & donderdag. We kunnen niet wachten om te beginnen.”

Voor de opening heeft AanDagtig daarom direct een mooie actie: tegen inlevering van de bon uit DeMooiLaarbeekKrant ontvangt u het tweede kopje koffie gratis.