Afbeelding
Foto: Mark Barten

Open dag Abemec Beek en Donk

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Abemec is een gespecialiseerd landbouwmechanisatiebedrijf in Nederland met 23 vestigingen. Een van deze vestigingen zit in Beek en Donk en zij zijn voornamelijk gespecialiseerd in verkoop, service, onderhoud en reparatie van grote machines. Op 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur organiseren ze een open dag en nodigen ze iedereen uit Laarbeek en omgeving graag uit om een kijkje te komen nemen in het mooie bedrijf.

“Vroeger waren we een zelfstandig landbouwmechanisatiebedrijf in Gemert. In 2005 zijn wij als aparte vestiging bij Abemec, wat toen nog onderdeel van Agrifirm (voorheen CHV Mengvoeders in Veghel) was, gekomen. Een jaar of vier geleden is Abemec onderdeel geworden van BayWa, een soortgelijke onderneming, maar dan in Beieren, Zuid-Duitsland”, zo vertelt Jeroen Manders, die werkzaam is als Chef Werkplaats bij Abemec. “De afgelopen jaren zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in grote machines, waaronder de Krone hooibouwmachines en de Big-Line, maar ook de Agrifac zelfreinigende veldspuiten. Op den duur werd Gemert te klein en zijn we ons gaan oriënteren op een nieuwe locatie. Uiteindelijk is de keuze op Beek en Donk gevallen door de goede bereikbaarheid en de grote van het perceel.”

Groei
Ondanks de krimp in de landbouwmechanisatie weet Abemec toch jaarlijks het marktaandeel te vergroten. “Machines kunnen natuurlijk steeds meer en het wordt allemaal steeds specialistischer. Waar er vroeger 10 machines nodig waren, is er nu misschien 1 die het allemaal tegelijk kan doen. Door innovatief te zijn en de juiste service te bieden, weten we toch te groeien. Wij zijn continu in beweging om te blijven zorgen voor mechanisatie op maat voor onze klanten. Het is een uitdaging om de machines zo samen te stellen en te configureren zodat de klant er maximale capaciteit uit kan halen. Daarnaast is het onze missie om ondernemers te ontzorgen bij de keuze en configuratie van passende mechanisatie, onderhoud & reparatie, financiering en verzekering.”

Open dag
Om te laten zien waar Abemec mee bezig is en wat zij allemaal doen organiseren ze op 18 juni een open dag. “Daarmee nodigen wij niet alleen onze relaties uit, maar iedereen uit Laarbeek en omgeving die eens een kijkje wil nemen bij ons bedrijf. Op de open dag zie je de nieuwste machines op het gebied van landbouwmechanisatie en zijn de werkplaats en het magazijn ook geopend. Een écht kijkje achter de schermen dus. We vinden het leuk om de Laarbeekse mensen de kans te geven om ons bij ons binnen te kijken.”

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, tussen 10.00 en 16.00 uur kun je gewoon binnenlopen. “De open dag is voor jong en oud en misschien zit er wel iemand bij die een grote passie heeft voor landbouwmachines en hier later wil komen werken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe werknemers. Dat kan in de verkoop zijn, maar ook monteurs in de after-sales. Is het niet voor onze vestiging, dan is het wel voor een collega-vestiging. Vooral tijdens de oogstperiodes van gras, maar ook tijdens de maisperiode in de herfst, is het hier een drukte van jewelste.”

Afbeelding