Afbeelding
Foto: Mark Barten

Wie wil er meegroeien met Donkey?

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Plezier in je werk, er wordt naar je geluisterd, je kunt je ideeën en kwaliteiten zelf in de praktijk brengen, je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en samen successen vieren. Hierbij word je direct ondersteund door de locatieverantwoordelijke, maar ook door de beleidsmedewerker en coach. Dat is werken bij kinderdagverblijf en BSO Donkey, een hecht familiebedrijf gevestigd in Beek en Donk en Gemert.

Helga Bekema is een van de medewerkers van het eerste uur. Ze kent Donkey vanaf de eerste dag, omdat haar eigen kinderen er namelijk ook heen gingen, en er nu nog steeds komen. “Als moeder voelde ik me hier meteen erg thuis. Het is erg knus en er hangt gewoon een huiselijke sfeer, ook door de manier hoe het hier is ingericht. Toen ik hier de eerste keer binnenstapte werd ik warm onthaald. Het contact met de medewerkers is erg open.”

Eigenaresse Manon de Jong lacht als ze Helga hoort praten. Ze is niet alleen trots op de woorden van Helga, maar ook op de groei die haar bedrijf nu doormaakt. Dit is wat ze vijf jaar geleden voor ogen had. “We zijn een familiebedrijf, waar we heel flexibel werken. Op vrijdag tot 10.00 uur kun je nog je wensen voor de week erna doorgeven. We werken met contracten op maat. Als je kind van 11.00 tot 16.00 uur bij ons is, betaal je dus niet voor de hele dag.” 

Donkey is inmiddels een ècht familiebedrijf. De vader van Manon werkt er, haar moeder is regelmatig in de knutselhoek te vinden en inmiddels werkt ook haar man één dag in de week bij Donkey. Van één locatie is het gegroeid naar meerdere vestigingen, ook in Gemert. In Beek en Donk heeft Donkey twee locaties en binnenkort komt er een derde bij, op het Wethouder Heijnsbergenplein. Hier wordt zeer groot uitgepakt met de buitenschoolse opvang met een buitenruimte van maar liefst 1000m2, die omgetoverd wordt tot een complete beleeftuin met volop sport- en spelmogelijkheden.

De groei van de laatste jaren komt door het goede werk dat geleverd wordt en mond-op-mondreclame. Die groei leidde ook tot de vraag om extra handjes. “En dan met name een pedagogisch medewerker met ambitie”, zo omschrijft Manon. “Door de snelle groei van Donkey zijn we de organisatie anders in gaan richten. Met iedereen die hier wil komen werken gaan we in gesprek. Wat wil diegene zelf? Wil die voor een groep staan, of heeft die de ambitie om verder te groeien? Omdat wij zelf als bedrijf groeien is er de ruimte ook om extra mensen tot ons team toe te laten. Daarnaast krijgt iedereen de ruimte om zich binnen Donkey verder te ontwikkelen.” 

En zo geldt dat ook voor Helga. Ze begon als pedagogisch medewerker. “Ik zag dat er hier geen voor- en vroegschoolse educatie (VVE) was. Ik wilde hier graag mee starten en kreeg alle ruimte om dit verder op te zetten. Nu hebben we ook een zorgteam opgezet. Sommige kinderen hebben meer nodig dan met VVE gegeven kan worden. Met het zorgteam hebben we nu meer kennis in huis om kinderen die achterblijven nog beter te kunnen helpen. Dat is echt een meerwaarde bij Donkey.”