Afbeelding

Geslaagde Open dag bij Hof van Heerlijk

Zakelijk

Beek en Donk - Om 11.00 uur stonden direct de eerste mensen voor de deur en de hele dag bleef het druk met mensen die zaterdag een kijkje kwamen nemen bij Hof van Heerlijk. Een nieuwe dagbesteding voor jong en oud in Beek en Donk aan het Wethouder Heinsbergenplein.

Eigenaresse Tanja Vereijken kijkt trots rond. Ze staat mensen te woord in de compleet vernieuwde keuken, en ziet hoe mensen buiten genieten van een kop koffie of een ijsje. Na maanden van hard werken is het haar gelukt om alles op tijd af te krijgen. “Ik heb de hele dag door alleen maar enthousiaste reacties gekregen, erg leuk.” 

En wat kunnen mensen verwachten bij Hof van Heerlijk: “We bieden dagbesteding aan jong en oud, verdeeld in een binnen- en buitenploeg. Binnen richten we ons op ouderen met een zorgbehoefte, waarbij de nadruk ligt op koken, bewegen en creatieve talenten ontdekken. De buitenploeg is (meer) gericht op jongeren. Onder begeleiding werken zij in de (moes)tuin, ondernemen activiteiten en verrichten op aanvraag klusjes voor inwoners van Laarbeek in ruil voor een kopje koffie. De dag van de buitenploeg start en eindigt eerder dan die van de dagbesteding binnen. We lunchen zoveel mogelijk samen maar borgen op die manier de rust voor onze mensen van binnen tijdens de avondmaaltijd. We werken zeer kleinschalig omdat we geloven in de kracht hiervan en daarnaast kijken we heel goed naar de samenstelling van de groepen en de behoeftes van de mantelzorger.”

Kijk op www.hofvanheerlijk.nl voor meer informatie.