Teun van Asten
Teun van Asten Foto: Mark Barten

Een onafhankelijk adviseur belangrijker dan ooit

Zakelijk advertorial

Ziet u door de financiële bomen het bos nog wel? In een tijd waarin een goed financieel huishoudboekje voor elk gezin belangrijker is dan ooit, kan het afsluiten van een goede hypotheek en verzekeringen een enorm verschil maken. Maar wat als je zelf niet thuis bent in deze wereld? Hoe weet je dan wanneer je de juiste keuze maakt? Een onafhankelijk adviseur die niet gebonden is aan welke financiële partij dan ook kan je bij de hand nemen en ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt.

Teun van Asten van Van Asten Hypotheken & Verzekeringen uit Aarle-Rixtel is die onafhankelijke adviseur. Met zijn kennis en ervaring helpt hij je op de goede weg en neemt de financiële rompslomp uit je handen. “Ik heb jarenlange ervaring in de financiële wereld, maar op een gegeven moment miste ik het persoonlijke contact met de mensen, het lokale. Bij grote bedrijven sta je verder van de mensen af. Juist door persoonlijk contact met de klanten kun je mensen veel beter helpen in het maken van de juiste keuzes.” 

Teun start altijd met een vrijblijvende afspraak, bij u thuis of op zijn kantoor aan huis. “Zo’n afspraak gebruik ik om te oriënteren met wie ik te maken heb, hoe de situatie is, maar ook wat de wensen zijn en waarvoor ze een hypotheek of verzekering willen afsluiten. Zo leer je de klant het beste kennen, kan ik berekenen wat de maandlasten zijn en kan ik ze uiteindelijk het juiste advies geven.” 

Want ga maar na. Wil je een hypotheek afsluiten dan kun je in Nederland bij ongeveer 40 partijen terecht. Maar welke is voor jou het beste? “Iedere geldverstrekker heeft zijn eigen voordelen. De ene partij is interessant voor nieuwbouw, een andere is voordeliger voor zelfbouw. Gaat het om de aankoop van een bestaande woning, een verbouwing of verduurzaming van de huidige woning, dan zijn weer andere geldverstrekkers interessanter voor je. Ik zorg ervoor dat mensen de juiste keuzes kunnen maken, soms is dit simpelweg de goedkoopste optie, maar soms is dit juist een iets duurdere partij die het beste bij de wensen past.’’

Zeker als het gaat om verduurzamen, merkt Teun dat er steeds meer opties bijkomen, die het voor mensen lastiger maken om een goede keuze te maken. “Ik werk samen met bepaalde partijen die bij de mensen thuiskomen en een heel rapport maken van wat er verduurzaamd kan worden, wat het oplevert en wat de kosten daarvan zijn. Ook de afspraak van die partij en het rapport zijn vrijblijvend. Veel mensen denken bij verduurzamen enkel aan HR++ glas, zonnepanelen en isoleren, maar er is vandaag de dag zo veel meer dan enkel die opties. Dit alles is mee te nemen in een bouwdepot van een hypotheek.”

En zo werkt Teun ook als het gaat om verzekeringen. Er zijn tientallen verzekeringen en nog wel meer verzekeraars. “Maar welke heb je nodig, en waarvoor zoek je het? Denk dan aan alle vormen van verzekeringen. Van inboedel en opstal tot auto en aansprakelijkheidsverzekering. Nadat ik persoonlijk met de klant gesproken heb en weet wat de wensen zijn, ga ik zorgen dat ik het juiste bijpassende advies kan geven zodat de mensen zich daar geen zorgen meer over hoeven te maken. Zie mij als die financiële sparringspartner die bij mensen thuis aan de keukentafel zorgt dat in elk gezin de financiële rust komt.”

Wilt u weten wat Van Asten Hypotheken & Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op en ga in gesprek.