Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Sprankellend

Zakelijk advertorial

De 22-jarige Ellen van Kaathoven is 1,5 jaar geleden begonnen met haar eigen schoonheids en pedicuresalon ‘Sprankellend’. Toen nog studerende, maar inmiddels sinds juni afgestudeerd. Ze is gespecialiseerd in pedicure en stelt zichzelf graag even voor.

“Na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding ‘Allround Schoonheidsspecialiste’. Deze heb ik afgerond en vervolgens ben ik me gaan specialiseren op ‘Medische Pedicure”, vertelt Ellen, die succesvol afstudeerde in juni van dit jaar. “Dat was een mooie tijd om voor mezelf aan de slag te gaan. Natuurlijk deed ik tussendoor al wat kleinere dingetjes, maar toen kon ik er nog niet de volledige focus op leggen. Nu kan dat gelukkig wel en daar ben ik erg blij mee.”

Voldoening
In haar salon focust Ellen zich voornamelijk op pedicure, maar kun je er ook terecht voor schoonheidsbehandelingen zoals het liften van wimpers of andere gezichtsbehandelingen. “Maar pedicure vind ik het leukste en fijnste om te doen”, vervolgt Ellen. “Toen ik begon met schoonheidsspecialiste vond ik, net zoals de meeste mensen, voeten vies. Gedurende de opleiding kwam ik natuurlijk met voeten in aanraking en zo begon ik het steeds interessanter te vinden. Je bent namelijk met totaal iets anders bezig dan met schoonheidsspecialiste.”

Daarnaast heeft Ellen in 2015 een ongeluk gehad waarbij ze haar benen heeft verbrand. “Daardoor kon ik het werk als schoonheidsspecialiste niet volledig uitvoeren. Dit omdat lang staan nog altijd een probleem is voor mij. Vandaar dat ik verder heb moeten kijken en de opleiding ‘Medische Pedicure heb gedaan. Nu vind ik dit helemaal geweldig. Natuurlijk is niet alles even fris, maar het is dan juist de uitdaging om daar iets moois van te maken. Ik vind het belangrijk om mensen weer tevreden naar huis te laten gaan, dat geeft echt voldoening en is het mooie van pedicure.”

Sprankellend
De naam ‘Sprankellend’ kwam op een mooie manier tot stand. “Ik wilde graag iets hebben waarin mijn eigen naam vermeld stond, dat maakt het wat persoonlijker. Via via kwam toen iemand met de naam ‘Sprankellend’, omdat ik zelf altijd aanwezig en vrolijk ben. Die naam vonden ze dus wel bij mij passen en ook ‘Ellen’ was er mooi in verwerkt. Zo viel dus alles samen en het is dan ook de bedoeling dat je weer sprankelend de deur uit loopt.”

Sprankellend is twee dagen per week open; op woensdag van 19.00 tot 22.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur. Voor een afspraak kun je het best even bellen of Whatsappen naar 06-81554290 óf een e-mail sturen naar sprankellend@icloud.com. Ellen heeft haar schoonheidssalon aan huis en dat werkt volgens haar ideaal. “Als ik even vlug op en neer moet ben ik er zo en een afspraak is dus snel gemaakt. Ik help u graag verder!”