Afbeelding
Foto:

Betoncenter Swinkels gaat voor goud

Zakelijk

Lieshout - Drie jaar geleden werd Betoncenter Swinkels gecertificeerd voor CSC Goud. In de tussentijd zijn de CSC-eisen flink aangescherpt en leek brons het hoogst haalbare, maar ook nu hebben ze weer, als een van de weinige in Noord-Brabant, goud weten te halen met hun betoncentrale vanuit de Europese Concrete Sustainability Council. Daar zijn ze bij Bouwcenter Swinkels maar wat trots op.

“Dankzij onze kennis en nieuwe investeringen is het goud gebleven”, vertelt betontechnoloog Jeroen Stel tegenover Betonhuis. Directeur Tom Swinkels vertelt meer over het continue duurzaamheidsstreven van zijn bedrijf: “Toen Jeroen bij mij kwam en vertelde over de her certificering wilde ik goud handhaven.” Het werd een uitdagende winterklus voor het team, dat verder bestaat uit bedrijfsleider Stefan Verhoeven, Thomas Swinkels, assistent mengmeester/planner en Henk van Dijk, mengmeester/onderhoudsmonteur, maar het is ze gelukt.

“Er zijn steeds meer klanten die meer eisen stellen aan de duurzaamheid van beton. Wij nemen dit serieus en investeren daar ook in met onder meer elektrische truckmixers”, vervolgt Tom. Jeroen vult aan dat goud niet het einddoel is voor Betoncenter Swinkels. “We zien in de CO2-module ook een waardevolle toevoeging omdat we willen blijven werken aan het verantwoord produceren van beton. Als we deze module snel introduceren dan zijn we volgens mij de eerste in Nederland.” Daarbij is de betontechnoloog ook bijzonder trots op het veiligheidsbeleid: “Al meer dan vijf jaar is hier geen ernstig ongeluk meer gebeurd. Er zijn veel collega’s die een diploma bedrijfshulpverlener (BHV) hebben en onze chauffeurs hebben allemaal een BHV-diploma voor onderweg. Regelmatig organiseren we veiligheidstrainingen. We halen dan een veiligheidsdeskundige in huis en laten ons voorlichten”. In het voorjaar organiseert Swinkels nieuwe bijeenkomsten. “Veiligheid staat dan weer op het programma, maar ook duurzaam inkopen van beton”, verwacht Jeroen.

Afbeelding