Afbeelding
Foto: Mark Barten

‘Ouders ontzorgen en kinderen een leuke dag bezorgen’

Zakelijk advertorial

Lieshout - Help! Sommige ouders zitten met de handen in het haar. Ze werken, zijn druk en moeten opvang regelen voor hun kind(eren). Vaak komen zij op een wachtlijst terecht, omdat de kinderopvang vol zit. Bij Arthis kinderopvang in Lieshout is dat niet het geval. Daar zijn, gezien ze net gestart zijn, nog enkele plekken vrij bij de dagopvang en BSO en is er volop oog voor het kind in een huiselijke setting.

Arthis kinderopvang is begonnen in januari 2022. Naast twee locaties in Helmond is er op de Burgemeester van den Heuvelstraat in Lieshout ook een prachtige locatie, zowel binnen als buiten. Ouders en kinderen hebben het enorm naar de zin, en er is zelfs nog ruimte voor meer kinderen. “Er zijn hier tal van mogelijkheden”, vertelt leidinggevende Susanne Hakvoort. “Op veel locaties zijn wachtlijsten en komen ouders in de problemen. Op onze locatie is dat niet het geval. Er is nog ruimte voor nieuwe kinderen, dus (toekomstige) ouders mogen vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.”

Leuke dag bezorgen
Bij Arthis staat het kind écht centraal. “We zijn in de kinderopvang gaan werken om kinderen een hele leuke dag te bezorgen en ze iets bij te leren. Ze ontwikkelen zich hier op een veilige en huiselijke plek. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezien worden en ieder kind zichzelf kan zijn. Doordat we wat kleinere groepen hebben in een huiselijke setting, hebben we écht oog voor de kinderen.”

Ook is de pakketkeuze reuze bij Arthis kinderopang. “We hebben hele flexibele pakketten, kinderen kunnen extra komen én we werken zelfs met een spaarsysteem. Als kinderen een keer ziek zijn of op vakantie gaan, dan mogen ze een andere dag naar ons toe komen. Zo ontzorgen we de ouder en staat het kind bij ons voorop.”

Samenwerkingen
Bij Arthis proberen ze ook de ouderbetrokkenheid te stimuleren. Daarnaast zijn ze continue bezig om dingen te verbeteren en zijn er samenwerkingen met het bejaardenhuis en een consultatiebureau. “We doen leuke dingen met de kinderen en hun ouders. Zo organiseren we ouderavonden met een thema, zoals ‘peuterpuberteit’ én hadden we voor deze avond met de kinderen een verse appeltaart gemaakt. Met Pasen willen we een leuke paasactiviteit doen in onze grote tuin en gaan we met de kinderen ook naar het bejaardenhuis. Vanaf vorige maand is dit een wekelijks uitje geworden. In het voorjaar zullen de ouderen naar Arthis komen om hier lekker in de tuin onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers naar de spelende kinderen te kijken. Een win-winsituatie voor iedereen, want zowel de kinderen als de bejaarden hebben dan een fantastische dag.”


Loop gerust binnen
Is je interesse voor Arthis aangewakkerd? Neem dan een kijkje op de compleet vernieuwde website. Maar eigenlijk hebben ze nog liever dat je even binnen komt lopen. “We vinden het net zo gezellig als ouders die interesse hebben gewoon even langskomen. De pedagogisch medewerkers vertellen dan van alles over wie we zijn en wat we doen, en geven een rondleiding. Daarna vertel ik alles wat de ouders willen weten met betrekking tot eventuele contracten en de pakketkeuzes die er zijn. Zo krijgen ze meteen een indruk van de sfeer bij Arthis. De koffie staat klaar en we leren je graag kennen.”