Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

‘Er zelf een goed gevoel aan overhouden, dat is belangrijk’

Zakelijk advertorial

Van de Graft accountants & belastingadviseurs is al 45 jaar jouw adviseur op het gebied van financiële en salarisadministratie, fiscaal en juridisch advies en belastingaangiften. Maar Van de Graft is veel meer. Het wel en wee in Laarbeek gaat Van de Graft nauw aan het hart. De mensen die er werken zijn maatschappelijk betrokken. Vandaar ook dat je de medewerkers niet alleen op kantoor ziet, maar ook ‘gewoon’ als ze zich inzetten voor anderen of simpelweg ergens een handje toesteken. In deze serie maak je nader kennis met de mensen die Van de Graft, Van de Graft maken.

Thuis van kantoor na een drukke dag en even snel eten met vrouw Suzan en kinderen Kars en Puck. Trainingspak aan, voetbalschoenen gestrikt en op naar Sparta’25. Zo gaat het twee keer in de week voor Patrick Beekmans. Hij is relatiebeheerder bij Van de Graft én commercieel manager. Lange dagen horen bij zijn werk. “Maar dat doe ik met plezier.” Twee avonden in de week traint hij het damesteam van de Beek en Donkse voetbalclub. En dan is hij op zondag ook nog met ‘zijn’ meiden op pad. 

De een zou zeggen, ‘ik doe het na het werk rustig aan’. Voor Patrick is het een vanzelfsprekendheid. “Vanaf mijn vijftiende doe ik al vrijwilligerswerk bij Sparta. Begonnen op de woensdagmiddag met het trainen van de E/F-jeugd. Daarna ben ik onder meer trainer en leider van diverse jeugd- en seniorenteams geweest, bestuurslid, voorzitter van de Club van 100 en mede-organisator bij het 75-jarige en 90-jarige bestaan. Vanaf mijn zesde liep ik al rond bij Sparta, dus het is echt mijn club.” Nu is hij alweer voor het derde jaar trainer/leider van het vrouwenteam van Sparta’25. 

“Bij het voetbal kan ik na een lange dag echt mijn hoofd even leeg maken. Ik ben al eens eerder trainer van de vrouwen geweest en enkele jaren terug vroegen ze me weer. Ik werd trainer van het meidenteam van onze Puck, daar hadden ze niemand voor. Ik was al eens trainer geweest van Kars en wilde dat ook bij Puck doen. En vandaar rol je door naar het vrouwenteam.” 

Patrick is een van de bekende gezichten bij Van de Graft. Hij treedt vaak naar buiten toe en is meestal het aanspreekpunt bij commerciële activiteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij letterlijk en figuurlijk de aftrap verricht. Inmiddels werkt Patrick alweer ruim dertig jaar bij Van de Graft. “Ik ben als jongstbediende binnengekomen. Na mijn opleiding wist ik eerlijkgezegd niet precies wat ik wilde gaan doen. Via mijn vader ben ik de accountancy ingerold en een eerste informatiegesprek werd direct een sollicitatiegesprek.” 

Bij Van de Graft kreeg hij alle ruimte en kansen om zich te ontwikkelen en door te groeien. “Als je aangeeft dat je een nieuw stap wilt zetten en laat zien dat je daar klaar voor bent, dan liggen er bij Van de Graft enorm veel kansen. Het is niet voor niets dat ik hier al ruim dertig jaar werk.”

Dat Patrick zich naast zijn drukke baan en gezinsleven ook maatschappelijk inzet gaat als vanzelf. “Ik vind dat je ook wel eens iets terug mag doen voor anderen”, zegt Patrick over zijn vrijwilligerswerk. Het is niet alleen Sparta’25 dat kan rekenen op zijn steun. Zo zit hij onder meer ook in de raad van toezicht van Howeko en Stichting Vipe. “Allemaal onbezoldigd. Ik ben van mening als je zelf iets geeft, je er uiteindelijk ook iets voor terugkrijgt. Op deze manier kan ik mensen vooruithelpen en dat voelt goed. Het gebeurt te veel dat mensen er iets tegenoverstellen. De maatschappij is toch al zo egoïstisch, erg jammer. Er zelf een goed gevoel aan overhouden is belangrijker dan die paar euro.” 

De maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers kan op de steun rekenen van Van de Graft, zo merkt Patrick. “Dat wordt zeker gewaardeerd ja. Het bedrijf is zelf ook zeer maatschappelijk betrokken, onder meer via sponsoring. We zeggen niet overal ‘ja’ op, er moet wel een idee achter zitten. Zo zijn we bijvoorbeeld hoofdsponsor van HiepHoi, de kindervakantieweek in Beek en Donk. Steunen we de bibliotheek met boekenleggers en hebben we meegeholpen voor een boek van het Leonardusgilde. Het gaat om het verhaal achter de sponsoring.”

Wie denkt dat Patrick door zijn drukke leven niet veel thuis is, die heeft het mis. “Ik kan mijn agenda zelf bepalen. Op belangrijke momenten voor de kinderen zorg ik dat ik er ben. Daarnaast geniet ik van de vakanties met mijn gezin en hou van de gezelligheid met familie en vrienden. En zo af en toe ga ik golfen of een wedstrijd kijken bij PSV.” 

Afbeelding