Afbeelding
Mr. Concetta Trovatello en Mr. Peter Verstappen

9 september vragen de advocaten van de vFAS aandacht voor 'echtscheiden'

Gratis scheidingscheck tijdens 'Dag van de Scheiding', ook bij u in de buurt

Eén op de drie huwelijken strandt (bron: CBS). Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, vFAS genoemd, de jaarlijkse 'Dag van de Scheiding' in het leven geroepen. (Dit jaar) op 9 september, kan eenieder vrijblijvend voor vragen terecht bij de kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS. Ook ons kantoor opent de deuren op die dag voor het brede publiek.

Kosteloos advies over scheiden
Tijdens uw bezoek is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. U kunt vragen stellen en meer informatie krijgen over het onderwerp 'scheiden'. Het advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

Uit elkaar, met respect voor elkaar
220 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. De vFAS vraagt rond deze datum landelijk aandacht voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een 'vechtscheiding'. Overigens spreken wij liever over een 'complexe echtscheiding'. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook 'uit elkaar, met respect voor elkaar'.

Over de vFAS
Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. Naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en op het gebied van kinderen, beschikt hij over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding goed te kunnen begeleiden. Te denken valt aan de onderwerpen als alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.

Wekelijks spreekuur
Wij hebben gemerkt dat er veel vragen leven en onduidelijkheden bestaan. Wij hebben daarom besloten om het ''jaarlijkse spreekuur" op de dag van de scheiding, het jaar rond te gaan verzorgen. Op deze wijze hebt u elke week de gelegenheid om uw vragen aan ons voor te leggen en, dat vinden wij zeker ook belangrijk, kennis te maken met onze wijze van werken. "In beginsel niet procederen, maar zoeken naar oplossingen". Vanaf nu houden wij elke week op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur een kosteloos spreekuur. Wat wij daartegenover van u vragen, is uw komst even aan te kondigen. Dat kan via een telefoontje naar onze secretaresse of via een e-mail: info@trovatelloverstappen.nl

Trovatello Verstappen Advocatuur en Mediation
Mierloseweg 2, 5707 AL Helmond
T 0492-591299