Huub en Carla de Wit-Relou met in hun midden zoon Freek
Huub en Carla de Wit-Relou met in hun midden zoon Freek Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

"Dit was een verrassing van mij, voor jullie"

Koninklijke onderscheiding voor Huub en Carla de Wit-Reloe

Beek en Donk/Lieshout – Afgelopen zondagmiddag zijn Huub en Carla de Wit-Reloe uit Lieshout koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd door burgemeester Frank van der Meijden van Laarbeek opgespeld tijdens de familiedag van KansPlus bij Outdoor Laarbeek.

Verrassing

Familie, bekenden en mensen van de gemeente staan buiten klaar bij de ingang van Outdoor Laarbeek. Er hangt een beetje gezonde spanning in de lucht als eerst de burgemeester en later de anderen zich bij het al aanwezige gezelschap voegen. De familiedag is in volle gang en gelukkig is Carla de Wit, een van de 'hoofdrolspeelsters', erbij. "'s Ochtends niet helemaal fit, maar waarschijnlijk kikkert ze hiervan op", vertrouwt dochter Vera me toe.

Ontroerd

"Als ik deze ketting draag, betekent dat dat er iets staat te gebeuren", vertelt burgemeester Van der Meijden aan de muzikanten van muziekgezelschap 'Nooit Gedacht' en aan het aanwezige publiek. Zoon Freek van Huub en Carla begint al te glimmen. "Maar eerst doen we het formele gedeelte en daarna maken we het gezellig", voegt hij er lachend aan toe. Dat het al gezellig is, blijkt snel. Daarvoor zorgt de muziek, maar hier is ook een belangrijke rol weggelegd voor de pure reacties van zoon Freek. Met wat hulp heeft hij voor zijn ouders een lintje aangevraagd. En hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om zoiets niet te verklappen. Maar gelukkig: het is gelukt. "Dit was een verrassing van mij, voor jullie, omdat jullie altijd klaarstaan voor ons!", zegt hij zichtbaar geëmotioneerd. En daarmee ontroert hij zijn verraste ouders, en zeker ook het publiek.

Burgemeester: "Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving"

In het formele gedeelte prijst de burgemeester de inzet van Huub en Carla, die zich beiden al ruim vijfentwintig jaar inzetten voor mensen met een beperking. "Ik kon het allemaal niet onthouden", verklapt hij eerlijk aan Freek, "dus ik heb mijn lijstje meegenomen." Daarop staat inderdaad een lange opsomming. Voor muziekgezelschap 'Nooit Gedacht' maakt Carla zich verdienstelijk op het organisatorische en financiële vlak en neemt Huub de facilitaire ondersteuning voor zijn rekening. Carla is daarnaast vanaf 1993 vrijwilligster bij KansPlus, regio Gemert, waar zij ook twaalf jaar bestuurslid is geweest. Ook zet zij zich sinds 1998 in voor Platform Gehandicaptenbeleid Laarbeek, onder meer tien jaar als bestuurslid. Vanaf 2011 is Carla ook te vinden als vrijwilligster bij Zorgboogcentrum Franciscushof in Lieshout en zet zij zich in om het Millus Muziek Matinee in Milheeze te organiseren. Huub de Wit is vanaf 1997 collectant voor KansPlus regio Gemert en vanaf 2005 is hij bestuurslid van het Millis Muziek Matinee. Vanaf 1982 is hij lid van de EHBO-vereniging Lieshout en heeft hij eerder EHBO-assistentie verleend bij evenementen. Daarnaast is Huub vanaf 2013 lid van de cliëntenraad van de Hoge Hees in Beek en Donk. En daarna blijft het gezellig met felicitaties, feest en muziek!

Afbeelding