Afbeelding
Foto ingezonden door Elke Verbrugge

Team Kornuijt & Co wint KUBB-toernooi

Eerste Laarbeeks KUBB-toernooi groot succes

Redacteur: Nikki Barten
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout – Heel veel mensen, heel veel houten blokjes en heel veel gezelligheid. Het eerste Laarbeeks KUBB-toernooi kan als een succes de boeken in. Maar liefst 40 teams (250 personen) namen deel aan dit evenement. Uiteindelijk was het team Kornuijt & Co dat er met de winst vandoor ging.

Gezondheidsrace
Het KUBB-toernooi werd georganiseerd door Buurtvereniging D'n Hoge Suute in het kader van de gezondheidsrace. Doelstelling was om een evenement te organiseren waar iedereen aan kon deelnemen. De organisatie slaagde hierin met vlag en wimpel. Jonge kinderen, maar ook senioren streden fanatiek om zoveel mogelijk blokjes om te gooien en zo de wedstrijd te winnen.

Familiespel
KUBB is een familiespel waarbij je op een veld staat en bij elkaar met een stok houten blokjes om probeert te gooien. Uiteindelijk moeten alle houten blokjes bij een van de teams weg zijn om de partij te kunnen winnen. Dit doe je uiteindelijk met het omgooien van de koning.

Voldaan
De organisatie kijkt terug op een gezellige, zeer geslaagde dag. Of het volgend jaar weer plaatsvindt? Dat is nog niet zeker. "Iedereen vroeg dat zondag wel al, maar het is heel veel werk om te organiseren. We waren maar met vijf personen hiervoor", vertelt Susan Verhoeven, één van de organisatoren. Even afwachten dus nog of er volgend jaar weer om de KUBB-prijs gestreden kan worden. Eén ding staat vast: deze dag was een groot succes!


Afbeelding
Afbeelding