De Buffelrun, een van de spectaculaire evenementen tijdens het dorpsfeest
De Buffelrun, een van de spectaculaire evenementen tijdens het dorpsfeest Foto:

Weekend vol plezier en gezelligheid

Boerdonk maakt zich op voor spetterend dorpsfeest

Boerdonk - Eindelijk is het zover. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Deze week wordt op veel plaatsen de laatste hand gelegd aan een perfect dorpsfeest voor Boerdonk.

Wat te denken van de ruim 20 teams die hun grootmoeders lekkerste recept hebben gekookt voor 'Gast aan tafel'. Het zeskampteam is erin geslaagd toch weer de leukste spellen te verzinnen voor de jeugdzeskamp. Antoon Donkers en zijn kwisteam hebben alle 40 ingeleverde kwissen nagekeken en iedereen het idee gegeven dat ze wel eens winnaar zouden kunnen worden. 'Repop' heeft haar repertoire op orde, want het is de 1e keer dat ze in Boerdonk komen optreden en dan nog wel voor honderden mensen. En dan de colorrun en buffelrun. Duizenden mensen zullen mede dankzij het mooie weer deelnemen en komen kijken.

Waar laten ze toch al die mensen, hoe zorgen ze er voor dat ze niets tekort komen. Wat dat betreft is alles geregeld, van de worsten voor de zusters Clarissen voor mooi weer, tot eet- en drinkstands, podiummuziek van To Many Parrots en de minikermis voor de kinderen. Er zijn schaduwtenten en stoelen voor hen die niet zo lang kunnen staan. Hieronder de tijden.

Gast aan tafel: vrijdagavond om 18.00 uur aanwezig op het weike met fiets of een ander vervoermiddel. Degene die voor een nagerecht zorgen moeten dit meebrengen. Jeugdzeskamp: zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur op het weike. Colorrun: zaterdagmiddag vanaf ca 15.00 uur op het weike. Uitslag dorpskwis: zaterdagavond. Weike open vanaf 20.00 uur, uitslag van 21.00 uur. Buffelrun: zondag. 1e groep start om 10.15 met de warming up. Weike open vanaf 09.00 uur met lekkere koffie.

Boerdonk centrum is tijdens de diverse activiteiten afgezet. Zondag tijdens de buffelrun is de Akkerweg, Coxsebaan en deel Veerstraat afgezet voor autoverkeer. Auto's kunnen via Veerstraat, Geluckweg en Past. Van Schijndelstraat naar de parkeerplaats aan de Akkerweg.

Mensen die de deelnemers aan buffelrun of colorrun aan het werk willen zien, kunnen per fiets of met de hopperdienst naar de kijkplekken bij de akkerweg, Putweg en Coxsebaan. Start en finish is bij het Weike.

Kijk voor meer informatie op www.buffelrun.nl of www.dorpsfeestboerdonk.nl.