Afbeelding
Foto:

Een topzomer!

Wauw, wat een zomerseizoen zeg! Er zouden naar verwachting dit jaar circa 30% meer toeristen naar Spanje komen in vergelijking met andere jaren. Nou, dat hebben we gemerkt. We zitten nu aan het staartje van de zomervakantie en wij hebben 60 dagen achteréén onze B&B tot de nok toe gevuld gehad met gasten. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch en we klagen ook zeker niet, al moet ik toegeven dat ik nu toch ook wel een beetje uitkijk naar de eerste 'vrije' dag na al die drukke weken. Want dat deze drukte veel gezelligheid brengt bij El Ranxo is een feit, maar mijn rug en voetjes beginnen al die ontbijtjes, wasjes en kamertjes poetsen wel een beetje te voelen, ben tenslotte ook geen 39 meer ;-).

Wat hebben wij geweldige, lieve en leuke gasten gehad en ontzettend veel nieuwe mensen mogen leren kennen. Dat laatste is zeker één van de mooiste, of misschien wel de allermooiste, ervaring van het runnen van een B&B. Onze zuiderburen, de Belgen, waren het beste vertegenwoordigd en de Nederlanders volgden met stip op de tweede plaats. Veel gezinnen met kinderen bezochten El Ranxo; pubers die onze gratis wifi enorm konden waarderen, maar ook kleine kinderen die heerlijk in ons zwembad een boel waterpret beleefden. Gemiddeld verbleven onze gasten een dag of 5 à 6 maar we hadden ook een paar reserveringen van 10 of 11 nachten. Als ze 2 weken onder je dak wonen en slapen en 's morgens van je ontbijtjes genieten, bouw je echt een band met ze op en wordt er soms zelfs een traantje weggepinkt tijdens het afscheid nemen (door mij dan uiteraard, 'pluisje' Imca). Ook bekenden uit Brabant wisten ons dit jaar wederom te vinden, zodat we twee keer plaats geboden hebben aan een camper, onverwachts Mariahouts bezoek kregen en vrienden/bekenden die aan de kust verbleven gezellig even een borreltje kwamen drinken en natuurlijk erg nieuwsgierig waren naar ons huis, de B&B en onze ervaringen en verhalen. Erg leuk dat mensen de moeite nemen om je op te komen zoeken!

Inmiddels zijn de eerste vijf motorrijders alweer ingecheckt en gaan we ons opmaken voor een heerlijk warme en ietsje minder drukke nazomer en wellicht dat er ergens een dagje komt dat we zelf op ons motortje met ons badlakentje naar een mooi strandje afreizen.

Hasta luego!

Denny & Imca

www.elranxo.com

Afbeelding
Afbeelding