Clubleden van Poort van Binderen bezig met de individuele bridgedrive
Clubleden van Poort van Binderen bezig met de individuele bridgedrive Foto:

Kleine groei in het ledenbestand van ASV'33

ASV'33 start competitie bij Unitas'59

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft een goede voorbereiding gehad met wat wisselende resultaten in de wedstrijden. ASV'33 kan de competitie beginnen met een grote selectie en dat heeft zo zijn voordelen. Veel spelers zijn aan elkaar gewaagd, en strijden op een gezonde manier voor de beschikbare plekken in het elftal.

Wat de nieuwe competitie ASV'33 gaat brengen is altijd maar weer de vraag. Als je naar de vereniging kijkt dan mag er geconcludeerd worden, dat er een kleine groei zit in het ledenbestand. Dit resulteert in een seniorenelftal meer. De doorstroming van de jeugd naar de senioren is zeer goed te noemen, een compliment naar al die vrijwilligers die met de jeugd bezig zijn geweest. Prestatief gezien is het altijd weer afwachten, wat zal het nieuwe seizoen voor de elftallen brengen.

Voor het vaandelelftal een nieuwe klasse, nieuwe tegenstanders en een nieuwe uitdaging. Maar een doelstelling is er voor dit team wel altijd, tenslotte wil je ook iets bereiken, en je wil er toch het maximale uithalen. Dat willen de trainers, maar ook zeer zeker de spelers. De prestatiedoelstelling van van ASV'33 is nog altijd dat het 1e elftal eens terug zou kunnen keren naar de derde klasse. De kwaliteit in de selectie is daar op dit moment zeer zeker voor aanwezig, dus meedoen voor de bovenste plekken, en proberen een periodetitel te pakken dit seizoen, zit dan ook in de mogelijkheden.

Komende zondag kan ASV'33 al meteen aan de bak, dit tegen het favoriete Unitas'59 uit Eindhoven. Unitas'59 is een grote vereniging, die naar verwachting zal meedoen voor het kampioenschap in de 4e klasse G. Maar zoals altijd wel gezegd wordt, de bal is rond, en alles is mogelijk. ASV'33 kan in ieder geval starten met een bijna complete en gemotiveerde selectie, de vakantieperikelen spelen nog altijd parten, maar dat zal niet alleen bij ASV'33 zo zijn.

Veel succes voor ASV'33 en met de ondersteuning van de vele ASV'33-supporters die komende zondag zoals altijd de rood-witten ook in het Eindhovense zullen steunen, zullen zij ook zeker bijdragen aan een goed resultaat.


Individuele bridgedrive bij De Poort van Binderen

Lieshout - Bridgeclub De Poort van Binderen in Lieshout hield voor het tweede opeenvolgende jaar een individuele bridgedrive, welke gespeeld wordt als afsluiting van de zomervakantie. Deze bridgedrive vond plaats op zaterdag 20 augustus en was speciaal bedoeld voor nieuwe bridgers van de club en de leden van de studiegroepen, aangevuld met enthousiaste clubleden.

Bij een individuele bridgedrive speelt men niet met een vaste partner, maar elke ronde met een andere partner tegen twee verschillende tegenspelers. Aan het eind van de dag berekent de computer voor elke deelnemer de persoonlijke score. De winnaars waren dit jaar Marijke, Tonny P. en Nettie.

Eigenlijk was bij deze bridgedag het meedoen veel belangrijker dan het winnen. De opzet was gewoon een leuke dag vol bridge en gezelligheid. Deze drive werd georganiseerd door bridgedocente Gerda Spek, die hiervoor haar huis en tuin ter beschikking had gesteld. Om het werk van de gastvrouw wat te verlichten hadden alle deelnemers volgens een schema iets te eten of drinken meegenomen: appeltaart, bonbons, koekjes, soep, sandwiches en fruit in overvloed.

Er werd gespeeld van 10.30 uur 's ochtends tot 15.30 uur 's middags, met een pauze voor de lunch. Na afloop maakte Gerda de resultaten bekend en mocht iedereen nog een prijsje uitzoeken, waarbij vooral Gerda's eigengemaakte jam erg in trek was. Daarna was er nog volop gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje.

Het was weer een heel geslaagde dag. Deze drive gaat hopelijk nu een vast onderdeel van het activiteitenprogramma van de bridgeclub uitmaken. Voor inlichtingen over het bridge bij De Poort van Binderen en over bridgelessen, kun je contact opnemen met bridgedocente Gerda Spek, tel. 0499-421980 of bezoek www.poortvanbinderen.nl.