Het Laola-veld zonder goal
Het Laola-veld zonder goal Foto:

Goede voorbereiding Marianen voor competitiestart

VV Mariahout bekert door na drie overwinningen

Mariahout - Het 1e elftal van voetbalvereniging Mariahout heeft goede resultaten geboekt in het bekerprogramma. In de 1e wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van buurman Eli. De wedstrijd tegen Stiphout-Vooruit, gespeeld op dinsdag 23 augustus, werd met 8-5 (!) gewonnen. De laatste bekerwedstrijd, gespeeld op zaterdag 27 augustus, werd met 1-3 gewonnen bij de kersverse derdeklasser Handel.

Mariahout - Stiphout-Vooruit (8-5)
In de wedstrijd tegen Stiphout-Vooruit startte Mariahout voortvarend waardoor er een 4-0 ruststand op het scorebord stond. In de 2e helft lieten de Marianen de spreekwoordelijke 'touwtjes vieren' en liet het, geheel onnodig, Stiphout Vooruit terugkomen in de wedstrijd. Stiphout Vooruit kwam terug op 4-3 en, even later, op 5-4. Door een eindspurt werd het nog 8-5. De doelpuntenmakers voor Mariahout waren Tom van de Bogaard, Guus van Bosbeek, Coen van Eijndhoven (2x) en Dennis Veldpaus (4x).

Handel - Mariahout (1-3)
Tegen derdeklasser Handel was direct te zien dat trainer Wim de Roy de zaak op scherp had gezet en de opdracht was dan ook om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Mariahout startte goed en na een eerste kans van Handel was het na 11 minuten Tim Barten die gevaarlijk opdook voor de doelman van Handel maar hij kwam een teenlengte tekort. Even later dacht Mariahout op voorsprong te komen door een hakbal van Tim Barten maar die verdween tegen de paal. Na 25 minuten ging een Handel verdediger in de fout door een grove charge op Mariahout middenvelder Michel Leenders. Hij kon direct vertrekken na de rode kaart. Hierna bepaalde Mariahout het spelbeeld en dat leidde al snel tot de 0-1 door Tim Barten. Hij ontving de bal aan de zijlijn en zette een solo in, passeerde drie verdedigers en liet de Handel doelman kansloos door droog in de verre hoek te schieten: 0-1. Na een prachtige steekpass van Coen van Eijndhoven verscheen wederom Tim Barten alleen voor de Handel doelman, Tim wachtte tot de keeper ging liggen en stiftte de bal over de doelman: 0-2. In de 2e helft kreeg Mariahout meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de doelman van Handel verkeerde in een goede vorm. Tegen de verhouding in scoorde Handel in de 85e minuut de aansluitingstreffer; 1-2. Invaller Tom Kruissen had echter het slotakkoord, na een goede individuele actie scoorde hij de beslissende 1-3.

Laatste oefenwedstrijd
De bekerwedstrijden van het 1e elftal hebben laten zien dat trainer Wim de Roy de beschikking heeft over minimaal 16 volwaardige eerste elftal spelers. Wim zal keuzes moeten gaan maken en verkeert dus in een luxe positie. Dinsdagavond 30 augustus (aanvang 20.00 uur), speelt Mariahout 1 de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen buurman ASV '33 uit Aarle Rixtel. Op zondag 3 september start Mariahout 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen SCI uit Sint-Michielsgestel.

Bekijk het programma en de uitslagen van VV Mariahout op pagina 30.


Vernielingen aan LaOla-veld van ELI

Lieshout - Er zijn afgelopen week opnieuw vernielingen aangericht aan het LaOla-veld op het sportpark van ELI. Dit keer werden vernielingen aangericht aan de doelen.

Ondanks borden 'Verboden Toegang' bij de ingangen wordt het LaOla-veld bijna dagelijks bezocht door voetbaljeugd, die geen lid is van ELI. Wordt iemand hierop aangesproken dan geeft men vaak slechts schoorvoetend gehoor aan het verzoek om het sportpark te verlaten. Het bestuur van ELI is dan ook erg teleurgesteld in de Laarbeekse jeugd. Al eerder heeft het bestuur de andere clubs hierover aangesproken en de gemeente geïnformeerd. ELI heeft dit LaOla-veld enkele jaren geleden geheel op eigen kosten aangelegd om met name de eigen jeugd in de winterperiode te kunnen laten trainen. De herstelkosten zijn ook helemaal voor ELI. De club overweegt nu om over te gaan tot camerabewaking en bij herhaling met de beelden aangifte te doen bij de politie.


Sparta'25 op bezoek in Valkenswaard

Beek en Donk - Het eerste elftal van Sparta'25 heeft de volgende ronde van de beker al bereikt. In een poule met maar 3 teams was het vlug beslist. De eerste wedstrijd tegen Venhorst is met 3-2 winst afgesloten. De tweede wedstrijd tegen Bruheze wisten de Spartanen met een eenvoudige 3-0 te winnen.

Sparta speelt nog een oefenwedstrijd en begint komende zondag, 4 september, al aan de competitie. Valkenswaard is de tegenstander in het gelijknamige dorp. Een goede start is gewenst. Kom dus allen naar het gezellige Valkenswaard om daar de drie punten mee terug naar Beek en Donk te nemen.

Op zaterdag 10 september wordt de thuiswedstrijd tegen Bergeijk gespeeld. Dit ook naar wens van onze nieuwe Burgemeester, die hiervoor dit ambt beklede in Bergeijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Na de wedstrijd is er natuurlijk een gezellig muziekje in de kantine.

Op zondag 11 september zorgt DJ Hans vanaf 13.30 uur voor een geweldige sfeer in de kantine. Een allround DJ die alle genre van muziek in zijn repertoire heeft. Dus heb je zin in een hollandskwartiertje, een lounge, oktoberfest of een heerlijke house, op verzoek kan dit allemaal geregeld worden. Begin de kermiszondag dus bij Sparta'25.

Kermisvissen
Op kermismaandag 12 september vindt het jaarlijkse kermisvissen weer plaats. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur in het clubgebouw. De wedstrijd start om 10.30 uur bij de visvijver. Wie vangt dit jaar de meest vis en wordt de opvolger van Viskoning 2015 Bas Vossenberg. Dit zal bekend worden gemaakt tijdens de aftervisparty in het clubgebouw, met dj Snoekdog en een heerlijk gebakken visje. Bij goed weer (en voldoende interesse) zal er een BBQ staan waar iedereen die wil, je hoeft dus niet zelf gevist te hebben, tegen een kleine vergoeding van mag meegenieten. Kom de kermismaandag dus naar Sparta'25 voor een gezellige dag.

Sparta'25 zoekt huisDJ
Ben jij al DJ, heb je een grote muziekkennis of vind je het gewoon leuk om sfeer te maken, en wil je anderen een gezellige tijd geven, dan is Sparta'25 misschien op zoek naar jou.

Ben je geïnteresseerd en ouder dan 16 jaar, dan kun je contact opnemen via kantinebeheer@sparta25.nl of gewoon even binnen lopen in ons clubgebouw (woensdag- of donderdagavond of in het weekend) of bellen naar 06-29507138.

Presentatiedag Sparta'25
Op 3 september vindt de eerste presentatiedag plaats bij de voetbalclub. Deze dag richt zich vooral op de jeugd. Maar iedereen is welkom. Vanaf 9.30 uur verzamelen de teams zich op het sportpark. Rond 9.45 uur openen de jeugdvoorzitter/voorzitter en mascotte Sparty de dag. Vanaf 10.00 uur starten de wedstrijden en de tienkamp (meer informatie in de vorige MooiLaarbeekKrant en op www.sparta25.nl).