Mexie
Mexie Foto: Ingezonden

Vervolg voorpagina 'Beekse Brug'

Aanpak N615
Naast het instellen van deze proef zal de Provincie Noord-Brabant op aangeven van de gemeente ook de N615 op Laarbeeks grondgebied in 2017 gaan verbeteren. Diverse verbeterpunten zijn reeds geformuleerd. Ook deze maatregelen moeten bijdragen aan een betere doorstroming van het verkeer. Over details in de uitvoering en de consequenties wordt nog overleg gevoerd.

Beter bereikbaar zijn
Een goede verkeersdoorstroming op de N279 draagt ook bij aan een betere bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant. De Provincie heeft al besloten om een aantal kruisingen met de N279 ongelijkvloers te maken en bij die aanleg rekening te houden met een mogelijke verbreding naar twee keer twee rijstroken voor de N279. Het verder verbreden van de N279 dan het deel tussen 's-Hertogenbosch en Veghel is vooralsnog niet gepland en zal vooral afhangen van het verkeersaanbod op de N279.

Van Zeeland besluit: "Een verbeterde doorstroming van weg- en waterverkeer in Beek en Donk past perfect in de hoofdlijnen van het bereikbaarheidsakkoord. Dat geldt zowel voor de Beekse Brug als voor de N615 en de N279."

Vermist: Poes Mexie uit Lieshout

Lieshout - Sinds dinsdag 23 augustus is poes Mexie vermist. Het beestje is weggelopen in Lieshout. De eigenaren missen haar heel erg. Vooral omdat het maatje (een andere poes) van Mexie, en uiteraard ook van de eigenaren, nog geen twee maanden geleden is overleden aan HCM (hartziekte bij een kat).

Mexie is een bijzondere poes, een Britse Langhaar. Ze heeft een zwarte pluizige staart en verder is het een lapjeskat met veel wit en lange haren. Ze is heel erg aanhankelijk en vraagt veel aandacht, het is een allemansvriend. Mexie is ook gechipt. Ze heeft ook veel vachtverzorging nodig.

De foto is van Mexie toen ze 8 maanden was. Inmiddels wordt ze deze week 8 jaar.

De baasjes van de poes willen haar graag terugvinden, voordat ze gaan verhuizen eind deze maand. Weet u waar Mexie is? Of heeft u meer informatie? Bel dan naar 06-43469383.


MooiGespot

Verboden te vissen … ook voor deze reiger!

Ingezonden door: Nan Versteegen


Natuurlijk Mooi Laarbeek

Braakbal

Veel mensen denken bij braakballen vaak meteen aan uilen, maar er zijn tal van vogels die braakballen produceren zoals veel roofvogels, bijeneters maar ook de ijsvogel! Deze jonge ijsvogel heb ik enige tijd geleden op Eco camping de Biezen gefotografeerd op het moment dat hij een braakbal uitspuwt. Op deze manier raken ze moeilijk verteerbare resten kwijt van de visjes die ze eten. Deze week gaan we achter op het terrein beginnen met het bouwen van een permanente hut bij een poel van waaruit je de omgeving kunt observeren en fotograferen. We hadden begin dit jaar hier al snel succes met een aangelegde ijsvogelwand die al snel bewoond werd en waar de ijsvogels gingen broeden. Helaas gooide toen een ontsnapte nerts roet in het eten door het nest leeg te roven, maar we gaan er van uit dat het komend jaar goed gaat komen. Door de ligging midden in de natuur denken we dat er straks veel te zien en te fotograferen zal zijn vanuit de hut dus dat word weer genieten van onze Mooie Laarbeekse natuur!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding