Informatieavond Volksuniversiteit Helmond

De Volksuniversiteit Helmond houdt op vrijdag 9 september een informatieavond over talencursussen. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur in het VU-gebouw aan de Braakse Bosdijk 4 in Helmond.

Talencursussen vormen de hoofdmoot van het aanbod van de Volksuniversiteit Helmond. Op verschillende niveaus kan Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans en Indonesisch geleerd worden. Veel cursisten vinden het moeilijk om vooraf hun instapniveau te bepalen. Op de informatieavond zullen de talendocenten van de VU aanwezig zijn om samen met nieuwe cursisten dat niveau te bepalen. Vervolgens kan er direct voor een cursus ingeschreven worden.

Op maandag 19 september beginnen de lessen van het nieuwe seizoen. Ook dit jaar heeft de VU Helmond een gevarieerd programma, uiteenlopend van mindfulness tot bridge. Er zijn creatieve cursussen zoals schilderen en fotografie en cursussen onder de noemer body & mind, ondermeer assertiviteit en neurolinguïstisch programmeren. Sinds januari van dit jaar huist de Volksuniversiteit in het Con Brio-gebouw waar volop parkeergelegenheid is. Daar worden de meeste lessen gegeven, zowel overdag als 's avonds. De kookcursussen vinden plaats in De Westwijzer in Helmond-West. Bij het koken zijn de Italiaanse en Franse keuken populair, maar er wordt ook een cursus met gerechten uit de wereldkeuken aangeboden.

Samen met de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert de VU Helmond daarnaast een aantal interessante lezingen over uiteenlopend onderwerpen. Het complete programma is te vinden op www.vuhelmond.nl.