Afbeelding
Foto: Ingezonden

Oprichtster Hiep Hoi overleden

Beek en Donk - Op 87-jarige leeftijd is vorige week woensdag Tina Goossens-Oosthoek, de oprichtster van het kindervakantiewerk Hiep Hoi in Beek en Donk, overleden. In 1962 was Tina het, die samen met haar man Cor en met Kees Konings, destijds kapelaan in Beek, later vredesactivist, Hiep Hoi oprichtte.

Ondersteund door een aantal vrijwilligers startte deze groep mensen de kindervakantieweken in Beek en Donk op. De kindervakantieweken werden toen georganiseerd voor de jeugd die minder bedeeld was en niet op vakantie konden. Nu wordt er één week georganiseerd, destijds 3 weken. Tina voelde zich tot het laatst toe betrokken bij het Kindervakantiewerk in Beek en Donk.

Als de organisatie haar ontmoette, wilde Tina altijd weer de laatste stand van zaken weten. Vier jaar geleden bij het 50-jarig bestaan van Hiep Hoi, was Tina aanwezig bij de festiviteiten en ze beloofde toen om over 5 jaar opnieuw van de partij te willen zijn. Helaas heeft zij deze belofte niet kunnen waarmaken. Tina is op zaterdag 3 september begraven.


Informatieavonden Vormsel en Communie

Laarbeek - Bij de start van het nieuwe schooljaar horen ook de informatieavonden over de eerste heilige communie en het vormsel.

Er zijn drie stappen in de inwijding in het Rooms-Katholieke geloof; De eerste stap is de doop, meestal in het eerste levensjaar van uw kind. Hiervoor kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat; 0492-461216. De volgende stap is de communie. Dit is de eerste keer dat uw kind volledig mag deelnemen aan de 'Maaltijd van de Heer' of eucharistie en het heilig brood ontvangt (te communie gaat). De meeste kinderen doen dit als ze 7 jaar oud zijn en in groep 4 van de basisschool zitten. De derde stap is het vormsel, dat meestal in groep 8, rond 12-jarige leeftijd, wordt toegediend door de bisschop. Deze viering is niet alleen een scharniermoment tussen de kindertijd en de groei naar volwassenheid; het is vooral een geloofsstap die gezet wordt. Op maandagavond 12 september om 19.30 uur vindt de informatieavond over het vormsel plaats in de O.L.Vrouw Presentatiekerk in Aarle-Rixtel. Op woensdagavond 14 september om 20.00 uur is de informatieavond voor alle ouders/verzorgers uit Laarbeek die hun kind de eerste communie willen laten doen. Deze avond vindt plaats in de O.L. Vrouw van Lourdeskerk in Mariahout.

Tijdens deze avonden krijgt u informatie over het vormsel en de eerste heilige communie. Na afloop kunt u uw kind opgeven. Aan het vormsel en de communie zitten, zoals ieder jaar, kosten verbonden. De kosten voor de communie zijn € 40 en voor het vormsel ook € 40,00