Vlnr: Roel Donkers, de Beek en Donkse scheidsrechter Van de Walle, Joost van der Tol en Erwin von Kriegenbergh Foto:

Moeizame overwinning op Helmonders zorgt voor eerste punten

ELI trapt competitie af met overwinning op RKPVV

Lieshout - ELI is het nieuwe seizoen goed begonnen. Op het eigen sportpark werd het Helmondse RKPVV met 3-0 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden werden de 3 punten met veel moeite behaald.

Met de routiniers Erwin von Kriegenbergh, Rob Spijkers en Roel Donkers in de startopstelling had ELI in het eerste half uur wel het meeste balbezit, maar het slaagde er niet in om enig gevaar te stichten. Bij de eerste de beste goede aanvalscombinatie was het in de 31e minuut wel raak. Bram Donkers gaf de bal op maat aan de opgekomen Thimos Politis. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Rob Spijkers, die hoog opspringend de 1-0 binnenkopte. Hierna ging het bij de thuisclub wat soepeler lopen. Frank van Erp zag zijn schot nog juist door de RKPVV-keeper over de lat getikt en een inzet van Bram Donkers miste de juiste richting. In blessuretijd van de eerste helft kwam RKPVV bijna op gelijke hoogte toen Verbaarschot alleen op Robin Evers kon afgaan. De ELI-sluitpost wist redding te brengen.

Ook na de rust had ELI het betere van het spel, maar het werd pas dreigend toen nieuweling Willem Slegers in de ploeg kwam. Willem was echter niet altijd gelukkig in zijn aanvallende acties en ook Erwin von Kriegenbergh wist niet tot scoren te komen. De bal viel uit zijn vrije trap op de doellat. In de slotfase met Roel van Mook en Youri van den Bosch in de ploeg stond de voet van de doelman een treffer van Willem Slegers in de weg. Met de krappe 1-0 voorsprong bleef het tot de blessuretijd spannend. Toen was het de in de 2e helft sterke Aaron Hurkx, die de 2-0 inkopte uit een hoekschop van Rob Spijkers. Direct hierna had ELI geluk, dat een snoeihard schot van Verbaarschot tegen de kruising afketste. Diep in blessuretijd werd de 3-0 eindstand bereikt. Na een vloeiende combinatie van Bram Donkers en Rob Spijkers werd Willem Slegers gevonden, die Roel van Mook een niet te missen kans gaf. Met 3 punten op zak reist ELI zondag af naar het uit de 4e klasse gedegradeerde Ollandia.

Tim Barten en Michel Leenders zorgen voor de doelpunten in 3-1 overwinning

VV Mariahout komt sterk uit de startblokken

Mariahout - VV Mariahout begon, na uitstekende prestaties in het bekertoernooi, zondag goed aan de wedstrijd tegen SCI uit Sint-Michielsgestel. De eerste competitiewedstrijd leverde direct drie punten op voor de ploeg van trainer Wim de Roy.

Na een snelle spelhervatting van doelman Rick van den Heuvel via rechtsachter Kevin Ketelaars kwam de bal bij Michel Leenders. Michel legde de bal goed voor op aanvoerder Martijn van der Linden. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van SCI maar in de rebound was het Tim Barten die simpel binnen kon tikken en daarmee de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Hierna had Tim Barten een goede individuele actie, maar zijn inzet ging voorlangs. SCI liet zien over een goed elftal te beschikken en forceerde een vrije trap op 20 meter van het doel. Marco Hommeles scoorde een geweldig doelpunt door de vrije trap snoeihard in de kruising te schieten: 1-1. Na de gelijkmaker kwam SCI beter in de wedstrijd. Een mooie steekbal werd goed onderschept door Mariahout doelman Rick van den Heuvel.

Na de rust was het spelbeeld eenzijdig. Mariahout domineerde de wedstrijd en gaf geen enkele kans weg aan SCI. In de 50e minuut scoorde uitblinker Michel Leenders de 2-1 na een prachtige boogbal in de verre hoek. Hierna regende het kansen voor VV Mariahout, maar de doelman van SCI, routinier Marcel Bekers, verkeerde in zeer goede vorm.

Linksbuiten Coen van Eijndhoven was zijn tegenstander voortdurend te snel af, maar hij had enkele keren pech in de afronding. In de 87e minuut was het dan toch raak voor de Marianen. Invaller Tom van der Kruissen werd weggestuurd en hij werd onreglementair neergehaald door een verdediger van SCI, die tevens de rode kaart kreeg getoond. De vrije trap op 18 meter van het doel werd onberispelijk binnengeschoten door Tim Barten, die daarmee zijn 2e van de middag maakte en de eindstand bepaalde op 3-1.

Een mooie en dikverdiende overwinning van Mariahout. Komende zondag mogen de geel-blauwen het opnemen tegen Boxtel.

ASV'33 met lege handen na prima wedstrijd

Aarle-Rixtel - ASV'33 speelde zondag een zeer goede wedstrijd in Eindhoven tegen Unitas'59, maar toch konden de Aarle-Rixtelnaren naar huis met lege handen. Unitas'59 zal zeker dit seizoen een kampioenskandidaat zijn, maar ASV'33 was de Eindhovenaren het grootste deel van de wedstrijd de baas.

ASV'33 startte zeer sterk en zette Unitas'59 direct onder druk. In de 8e minuut resulteerde dit in een voorsprong voor de rood-witten. Een snelle aanval, en een slim balletje van Ronny Heijmans, brachten Thomas Fritsen in scoringspositie. Thomas wist wel raad met de geboden kans en zorgde voor een 0-1 voorsprong. Zeker het eerste half uur had ASV'33 de voorsprong uit kunnen bouwen, maar precisie en het nodige geluk stond een grotere voorsprong in de weg. Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Unitas'59 meer grip op het spel van ASV'33, en wisten de Eindhovenaren ook enkele kansen te creƫren. In de 35e minuut kroop ASV'33 door het oog van de naald, en had zomaar de bal op de stip kunnen liggen, maar de scheidsrechter zag geen kwaad in een overtreding van een ASV'33 verdediger in het 16-metergebied. Een vijftal minuten voor de pauze kwam Unitas'59 dan toch op gelijke hoogte, een diepe bal kwam bij de aanvaller van Unitas'59 die alleen ASV'33 doelman Marnic van Rosmalen nog voor zich zag, en met een mooie lob was de gelijkmaker een feit.

De eerste 20 minuten na rust, wederom een sterk ASV'33, waarbij ze een voorsprong hadden verdiend, maar goed keeperswerk voorkwam dit jammer genoeg. Uit een hoekschop was ook Rene de Vries nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging rakelings over. Ook Marnic van Rosmalen moest zijn keeperkwaliteiten laten zien om een achterstand te voorkomen.

Halfweg de 2e helft kwam ASV'33 op achterstand, knullig balverlies achterin bij ASV'33 stelde de spits in de gelegenheid om te scoren, en dat deed hij dan ook: 2-1. ASV'33 probeerde alles om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar verschillende doelpogingen hadden niet het gewenste resultaat. De laatste 10 minuten probeerden de rood-witten alsnog de gelijkmaker te forceren door meer druk te zetten, maar het mocht niet lukken, Tevens maakte het slimme Unitas'59 aan alle illusies op een goed resultaat van ASV'33 een einde, dit door goed gebruik te maken van de geboden ruimte, en te scoren in de laatste minuut: 3-1.

ASV'33 had zeker een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet zo zijn, wel kan er terug gekeken worden op het goede spel wat de ASVers op de grasmat hebben gelegd. Mooie bijkomstigheid is aan ASV'33 zijde ook nog eens dat Pim vd Tillaart als debutant vanuit de A-jeugd terug kan kijken op een prima wedstrijd. Snel op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen het ook altijd lastige Bruheze zullen de mannen van Han van Rosmalen zeker proberen om de eerste punten van dit nieuwe seizoen te pakken.

Opstelling ASV'33: Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Willems, Rene de Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten (Peer vd Kerkhof), Dennis Verbakel, Thijs v Uden( Michiel vd Steen), Ronny Heijmans, Thomas Fritsen.