Willem Aarts
Willem Aarts Foto:

"Je mag strijd van ons als team verwachten"

Een stabiele tweedeklasser maken van Sparta'25

Beek en Donk - Op vroege leeftijd raakte Willem Aarts (36) zwaar geblesseerd. Hij voetbalde bij SJVV en het selectieteam van Helmond Sport, maar na zijn zware kwetsuur op 14-jarige leeftijd, heeft hij nooit meer op niveau gevoetbald. Willem staat voor zijn eerste seizoen met Sparta'25 en wist afgelopen zondag in de 3e klasse D direct sterk te starten met een 1-5 overwinning op Valkenswaard

"Op mijn 23e ben ik jeugdteams gaan trainen en later werd ik hoofdtrainer van SJVV, waarna Mulo volgde en nu dus Sparta'25", vertelt Willem. Hij koos voor de groen-witten vanwege de uitstraling en historie. "Ik heb ambitie en op het moment van mijn keuze speelde Sparta nog in de 2e klasse. Sparta'25 is een regio gebonden club, die eigen jongens gebruikt en geen spelers haalt of betaalt. Van spelers halen of betalen ben ik ook zeker geen voorstander."

De nieuwbakken oefenmeester vindt het lastig in te schatten waar Sparta'25 straks staat, daar hij veel clubs niet kent. "Ik zie wel mogelijkheden met enkele versterkingen erbij en ik zal iedereen een kans geven. Er is veel concurrentie voor het eerste elftal. Ik wil graag in het linkerrijtje meedoen om de prijzen, een periode of eindigen bij de eerste vier plaatsen. Persoonlijk wil ik het team tactisch en conditioneel naar mijn hand zetten en van Sparta'25 een stabiele tweedeklasser maken. We spelen 4-3-3, net zoals de jeugd dit doet. We moeten zorgen voor plezier in het spelletje en dat ieder zijn plek in het team vindt. Fouten mogen er gemaakt worden."

Aarts roept de supporters op om 'hen' de kans te geven om te wennen aan de 3e klasse. "Je mag strijd van ons als team verwachten en we zullen er alles aan doen om te winnen!"


"Er is veel verjonging geweest in de eerste drie jaren"

Rekenen op handhaving, met een knipoog naar een periodetitel

Mariahout - "Een gewone jongen van 48 jaar uit Helmond", zo beschrijft de hoofdtrainer van VV Mariahout zich. Wim de Roy staat voor het 4e jaar als trainer voor het eerste elftal van de geel-blauwen. Zondag startte de Roy met Mariahout de competitie in de 4e Klasse I goed met een 3-1 overwinning op SCI uit Sint-Michielsgestel.

"Ik heb gevoetbald tot mijn 16e bij Mulo en was een talent, helaas met een minder voetbalkarakter. Ik wilde altijd graag de feestjes 'afsluiten'. Ik heb onder andere ook bij Helmond Sport gevoetbald, maar na een achillespeesblessure heb ik andere keuzes gemaakt. Ik ben trainer geweest bij Dijkse Boys, Rust Roest, Oostrum en nu bij Mariahout", vertelt de Roy.

De promotie vorig seizoen naar de 4e klasse was voor de Roy ook een uitdaging om nu het 4e jaar voor de groep te staan. "Er is in mijn eerste drie jaren veel verjonging geweest. Met enkele A-spelers als zijnde aanwinsten voor de A-selectie en oudgedienden, rekenen we op handhaving, met een knipoog naar een periodetitel. Dit zal bewerkstelligd moeten worden met attractief voetbal en een herkenbaar 4-3-3 systeem. Ik wil ervoor zorgen dat de sfeer en de resultaten goed zijn, ik zal me niet anders voor doen dan ik ben, want de spelers zijn het belangrijkst". De oefenmeester van VV Mariahout kent te weinig elftallen in de competitie om een inschatting te maken voor de kansen van Mariahout dit seizoen.

De hoofdtrainer hoopt dit seizoen weer op de nodige support, maar waarschuwt ervoor dat mooi voetbal niet altijd zal lukken. "De 4e klasse hebben we niet altijd bereikt met sprankelend voetbal, dat gaan we wel proberen, maar het resultaat is belangrijk. Heb daar begrip voor, kom kijken."


t