Spelers van het 1e elftal staan de jeugdige spelertjes te woord
Spelers van het 1e elftal staan de jeugdige spelertjes te woord Foto:

1e Presentatiedag Sparta'25 geslaagd

Beek en Donk - De eerste presentatiedag van Sparta'25 heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden voor de jeugd van Sparta'25. Het doel van deze dag was het spelen van een oefenwedstrijd voor alle teams en werken aan het teamgevoel tijdens de 11-kamp. Ongeveer 350 jeugdspelers zijn deze dag actief geweest.

Een afvaardiging van de selectie was aanwezig om tijdens de Pauze, in een echt georganiseerd persmoment, de lastige vragen van de jeugd te beantwoorden. Verschillende commissies zoals 'normen en waarden' en de 'vrienden van Sparta'25 hebben zich gepresenteerd. Natuurlijk zijn een aantal zaken voor verbetering vatbaar, maar dat er volgend jaar een vervolg wordt gegeven aan deze dag is al zeker. Dan wordt er naar gestreefd om ook de senioren erbij te betrekken.


VV Mariahout en KV Flamingo's vieren opening van het seizoen

Mariahout - Aanvankelijk leek het erop dat de weersomstandigheden zondag 4 september een mogelijke stoorzender ging worden bij de jaarlijkse seizoensopening op sportpark de Heibunders in Mariahout. Maar gelukkig bleef het bij een enkele onweersbui in de ochtend en kon daarna onder grote publieke belangstelling de aftrap worden gedaan van weer een nieuw voetbal- en korfbalseizoen.

Presentator Henrie Bouwmans nodigde vol enthousiasme de teams van de jeudgdafdelingen van beide verenigingen uit op de hoofdtribune van VV Mariahout. De allerkleinsten vanaf 5 jaar stonden te trappelen om de tribune op te klimmen om zich als eerste voor te stellen aan het publiek. Het publiek, bestaande uit kinderen, papa's en mama's, opa's en oma's en andere betrokkenen, zagen vervolgens alle jeugdteams passeren met hun leiders, trainers en niet te vergeten de sponsoren. In totaal ruim 200 kinderen gekleed in het geel-blauw van VV Mariahout of het rood-wit van KV Flamingo's.

De gezamenlijke organisatie door VV Mariahout en korfbalvereniging Flamingo's had weer gezorgd voor een leuk programma met het maken van de teamfoto's, een circuit met spelletjes, een loterij, een mixtoernooi en lekkere versnaperingen. Dit resulteerde in een gezellige, geslaagde seizoensopening.

Op het korfbalveld werd door Flamingo's 1 en Flamingo's 2 een oefenwedstrijd gespeeld als voorbereiding op de start van de competitie. Beide teams wisten deze wedstrijd te winnen. Dat geeft vertrouwen voor de start van de competitie komend weekend. De voetbalcompetitie is afgelopen weekend gestart. Mariahout 1 speelde na afloop van de seizoensopening hun eerste thuiswedstrijd en wonnen deze met 3-1. Al met al een mooie dag voor beide Mariahoutse verenigingen.


De jeugd kon zich met diverse spellen vermaken op het voetbalveld