Boerdonk is gevaarlijk voor het Brandevoortse doel
Boerdonk is gevaarlijk voor het Brandevoortse doel Foto:

Brandevoort neemt de punten mee uit Boerdonk

RKSV Boerdonk verliest openingsduel

Boerdonk - RKSV Boerdonk 1 start dit jaar in de 5e klasse E. Sc Brandevoort, één van de titelkandidaten, kwam zondag op bezoek. Nu denkt u is Boerdonk 1 dan geen titelkandidaat? Nou, realistisch gesproken niet, maar je kunt het nooit helemaal weten. Ze willen in ieder geval zo hoog mogelijk eindigen. Liever hoger dan het afgelopen jaar, en wie weet kunnen ze gedurende het seizoen ook een keer stunten.

De voorbereiding op deze wedstrijd was niet soepel verlopen, dit in verband met de vakanties van de spelers. Ook de Buffelrun had invloed op de selectie van deze wedstrijd. Het was een heel jonge groep met spelers die vorig jaar regelmatig in Boerdonk 1 speelden. Het was een zware wedstrijd, maar Boerdonk deed het helemaal nog niet zo slecht en had eigenlijk te veel ontzag voor de tegenstander, die wel een hele snelle en wendbare voorhoede hebben, maar achterin zijn ze te kloppen.

Mike Rovers kreeg een zeer goede kans na een van de counters die Boerdonk kreeg. De 0-1 was niet onverwacht, want Brandevoort heeft meer kwaliteit dan Boerdonk. De goal was helemaal niet nodig geweest als Boerdonk iets scherper in de duels en ook wat gehaaider zou zijn af en toe.

Na de rust een ander Boerdonk en dit werd meteen beloond. Mike Rovers ging prima druk zetten op de keeper samen met Tim van Alphen. De keeper raakte hierdoor lichtelijk in paniek en trapte de bal blindelings weg, zomaar op de rug van Mike Rovers en de bal rolde zo het doel in, 1-1. Boerdonk moest nu vol aan de bak verdedigend maar er kwamen kansjes voor de spelers van Boerdonk. Echte grote kansen kreeg Brandevoort niet, ze hadden wel veel balbezit en veel dreiging, maar Boerdonk begon langzaam aan dat stuntje te denken, zeker toen William Verhoeven op de lat kopte. Maar het niet tot nauwelijks trainen begon nu zijn tol te eisen en zo liep Brandevoort toch nog uit op een behoorlijke score: 1-4, wel een verdiende overwinning voor het elftal uit Brandevoort.

Dan volgende week maar stunten bij Milheezer Boys. Zij komen van de 4e klasse, dus een moeilijke tegenstander, maar ze zijn niet voor niets gedegradeerd.


Geslaagde Buffelrun in Boerdonk

Boerdonk - Heel veel deelnemers namen zondag deel aan de 2e editie van de Buffelrun in Boerdonk. Aan de kant stonden veel toeschouwers, die de deelnemers over het parcours heen zagen ploeteren.

Afbeelding