Afbeelding
Foto:

Fietstocht Motor Tour Club Mariahout

Mariahout - Aanstaande zondag houdt MTC Mariahout haar jaarlijkse fietstocht voor het hele gezin.

Deze tocht met een lengte van ongeveer 30 kilometer krijgt u op papier uitgereikt en is niet uitgepijld. Halverwege de tocht is een tussenstop welke inmiddels voor veel deelnemers de reden is om ieder jaar weer deel te nemen aan onze fietstocht. Deelname is mogelijk voor iedereen. Inschrijven is mogelijk van 12.30 uur tot 13.30 uur bij café-restaurant 'De Pelgrim' in Mariahout. Het inschrijfgeld bedraagt €2,50. Dit is inclusief een consumptie op de tussenstop.


Scouting Aarle-Rixtel start scoutingseizoen met open dag en overvliegen

Aarle-Rixtel - Zaterdag 10 september start de aftrap van het scoutingseizoen bij scouting Aarle-Rixtel met het overvliegen. Leden die de leeftijd hebben om door te groeien naar een oudere speltak gaan dan op spectaculaire wijze van de ene naar de andere speltak.

Ze beginnen om 13.30 uur en iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend aan het overvliegen is de jaarlijkse open dag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de blokhut, het adres is Duivenakker 74 te Aarle-Rixtel. Voor de kinderen zijn er leuke spellen zodat zij kunnen ervaren welke activiteiten we zoal doen binnen scouting. De open dag duurt tot 16.00. De scouting hoopt op een grote opkomst, de koffie en ranja staan klaar!


Seizoensstart KBO Lieshout met veel activiteiten

Lieshout - Hoewel Seniorenvereniging/KBO Lieshout ook in het zomerseizoen volop activiteiten organiseert, markeert september de start van het nieuwe seizoen. Hieronder een overzicht van alle activiteiten in september.

Leesgroep
De KBO Lieshout Leesgroep komt op dinsdag 6 september om 20.00 uur weer bij elkaar in het Franciscushof. Het nieuw te lezen boek is 'Het Huis met de Leeuwen' van Tania Heimans.

Vakantie naar Zwarte Woud
De vakantiereis naar het Zwarte Woud is van donderdag 8 t/m donderdag 15 september.

Kienseizoen van start
Op vrijdag 9 september starten we weer met een nieuw Kienseizoen. De zaal van het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout, gaat open om 19.00 uur.

Beweegtuin
Op dinsdag 20 september is de feestelijke opening van de Beweegtuin bij het Franciscushof. Deze Beweegtuin is het geschenk van de jubilerende KBO Lieshout aan de Lieshoutse gemeenschap. De officiële ingebruikname is om 13.30 uur.

KBO Lieshout Schrijfgroep
Een nieuwe activiteit is de KBO Lieshout Schrijfgroep. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdagmiddag 22 september om 14.30 uur in het Zonnehof van Franciscushof. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de schrijfclub, alleen voor de koffie.

E-bike cursus
Op 22 september organiseren we in en bij het Dorpshuis een e-bike cursus. Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen. Er zijn nog vrije plaatsen. U kunt zich nog opgeven bij VIERBINDEN per e-mail hbouwmans@vierbinden.nl of telefonisch op nummer 0492 328803. Dankzij subsidie van de gemeente betalen de deelnemers een bijdrage voor de lunch en koffie van slechts tien euro.

Inloop
Met ingang van dinsdag 6 september is onze wekelijkse Inloop weer in het Dorpshuis. 's Morgens van 10.00 tot 11.30 uur en 's avonds van 19.00 tot 20.00 uur.


Afbeelding