Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donki)

"Clubs moeten hier gewoon bij willen zijn"

Vervolg van de voorpagina.

Redacteur: Ans van de Kerkhof

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Lieshout
In de Lieshoutse sporthal de Klumper toonden de turnvereniging, basketbal, tennis, badminton, zwemvereniging en judo hun aanbod. Ook de KBO was vertegenwoordigd en bracht met veel enthousiasme de Lieshoutse beweegtuin onder de aandacht. Tennisvereniging de Raam deed dit jaar voor het eerst mee, en lieten hun eigen accommodatie even voor wat het was, om zich samen met andere verenigingen in de Klumper te presenteren. Juul Franssen verzorgde hier nog een handtekeningsessie voor de aanwezige jeugd.

Aarle-Rixtel
In Aarle-Rixtel keek het publiek de ogen uit vanwege de halsbrekende toeren die door BMX-er Tom van den Bogaard werden getoond op de half-pipe voor de Dreef. Van den Boogaard was de beste tijdens de Free style Games in 2015 en nestelde zich daarmee stevig binnen de top van deze discipline. Coördinator Oskar Martens was tevreden over de opkomst van de clubs en het publiek. "Ik zou graag alle verenigingen hier hebben, maar dat is een utopie. Voetbal heeft de bekendheid al en heeft deze dag niet echt nodig. Ik zou het publiek gunnen, dat ze op deze dag ook kunnen zien wat er allemaal met voetbal kan. Dat blijft een uitdaging voor de volgende keer."

Turnvereniging Cialfo was zeer in trek bij voornamelijk de meisjes. De gevreesde evenwichtsbalk trok veel aandacht na de succesvolle Olympische Spelen. Voorzitter Karien Mescher zegt; "Dat is altijd wel, ook nadat Epke zo succesvol was merkte je dat het in een keer wel stoer was voor jongens om te turnen. Dat ebt ook weer weg, maar je houdt altijd mensen over." Laura Veltman van DéDé Dance danstte jazzballet samen met een enthousiaste groep jonge kinderen. Tijdens het gesprek met Laura werd al snel duidelijk dat er een eigen stijl van dans gegeven wordt bij DéDé Dance die door oprichtster Marion van Dam is ontwikkeld. Laura vertelt: "Marion gooide eigenlijk een aantal stijlen door elkaar om het dansen meer aantrekkelijk te maken voor iedereen. Zij leidde daarin zelf docenten op. Haar dochter Dionne van Dam en Anneke Eveleens hebben dat overgenomen en verder ontwikkeld."

Beek en Donk
Sporthal d'n Ekker was het domein van onder andere boksen, turnen, dansen, rolschaatsen en diverse balsporten. Zwemvereniging Beek en Donk presenteerde zich in alle kernen met veel inzet en enthousiasme, ondanks het ontbreken van de mogelijkheid om demo's te geven. De organisatie was daar erg blij mee, evenals met het optreden van Sparty. Als enige voetbalvereniging had Sparta'25 een manier gevonden om haar betrokkenheid bij deze dag te tonen en zich te laten zien aan de bevolking op een andere manier dan het eigen terrein. Tati's Dance Agency sloot de dag noodgedwongen buiten de sporthal af met een optreden. Het geluid in de hal liet het afweten. Creatief nagedacht, bracht de geluidsinstallatie van een school uitkomst. Het optreden buiten viel bij iedereen in de smaak. Het was energiek en met leuke muziek en veel verve gebracht. Ouders en deelnemende verenigingen keken tevreden terug op de dag.

Evaluatie
Organisatoren Ton Slaets, Oskar Martens, Jan Vereijken, Jaccy van den Ende en Ilse van Ham waren blij met de opkomst. Napratend hadden ze al wel ideeën en wensen voor de volgende editie. Jan Vereijken: "Iedereen die wil, kan zich presenteren. Dat kan op veel manieren, dat laat de zwemvereniging ook zien." Ton Slaets vult aan: "Het is een gemiste kans voor de verenigingen die niet meedoen. Niet alleen om zich te presenteren, maar zeker ook om van de gelegenheid gebruik te maken elkaar te ontmoeten en van elkaar te zien wat je te bieden hebt. Samenwerken heeft zoveel meerwaarde. Clubs moeten hier gewoon bij willen zijn."

Quote: "Samenwerken heeft zoveel meerwaarde"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding