Afbeelding
Foto:

Kermiskoningschieten in Boerdonk

Boerdonk – In Boerdonk is het kermis van vrijdag 23 tot en met maandag 26 september. Ook dit jaar kunnen alle Boerdonkenaren weer strijden voor de titel: 'Kermiskoning of Kermiskoningin van Boerdonk'. Wie verslaat Ilse van den Heuvel, de Kermiskoningin van 2015?

Op zondag 25 september houdt stichting Algemeen Boerdonks Belang in samenwerking met zangkoor Imagine het jaarlijkse Kermiskoningsschieten. Vanaf 10.30 uur kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder uit de voormalige parochie Boerdonk zich inschrijven om met het geweer de vogel van zijn stok te schieten. Om 11.30 uur geeft de koning van het gilde uit Erp, Paul van Dijk, het startschot voor de wedstrijd. Zijn schot wordt gevolgd door Ilse van den Heuvel, die de afgelopen jaar de titel van Kermiskoningin heeft mogen dragen. Hierna volgt een spannende strijd, waarbij alle deelnemers kans maken om zich te laten kronen tot Kermiskoning(in) van Boerdonk.

Zangkoor Imagine zorgt traditiegetrouw voor overheerlijke pannenkoeken. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de Kermiskoning 2016 rond de middag gekroond. De organisatie hoopt op prachtig weer en een goede opkomst van deelnemers en enthousiaste toeschouwers.


Viering bij de Corneliuskapel

Boerdonk - Traditiegetrouw vindt er ook dit jaar weer een openluchtviering plaats bij de Corneliuskapel. 16 september is de patroonheilige dag van Cornelius. Daarom is er jaarlijks op de 3e zondag van september een viering bij de kapel. Tevens is dit een oogstdankviering van de ZLTO dorpscommissie Boerdonk.

De viering is dit jaar op zondag 18 september om 9.30 uur bij de Corneliuskapel, achter de Hazenpot. Bij slecht weer is de viering in de kerk. Na afloop wordt u een kop koffie/thee aangeboden en kunt u nog even napraten. Graag tot zondag.


Samenwerking Trekkertrek en Agrarisch Boerdonk

Boerdonk - Agrarisch Boerdonk is de stichting waar je als vereniging, stichting of andere instantie een beroep op kunt doen om te sponsoren in Boerdonk! Uiteraard het liefst met producten die zij zelf maken en waar ze helemaal achter staan. En ook Trekkertrek Boerdonk doet een beroep op deze geweldige groep enthousiaste agrariërs!

Agrarisch Boerdonk verzorgt het eten voor de vrijwilligers in het weekend en ze zijn actief met het opbouwen en afbreken van de feesttent. Trekkertrek Boerdonk bedankt Agrarisch Boerdonk dan ook hartelijk en hopen samen op een zeer mooi weekend op 1 en 2 oktober, evenemententerrein Cox te Boerdonk.


MooiGespot Coxsebaan

Dit zie je als je over de Coxsebaan in Boerdonk rijdt.

Ingezonden door Maria Kordewinders – van den Tillaar, Boerdonk


Afbeelding