Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Natuurlijk Mooi Laarbeek

Wat hebben we toch een mooie nazomer en wat is het op dit moment vaak prachtig 's morgens als de zon opkomt. Ik zie het als ik naar mijn werk rijd, vaak wat mist over de velden en een laagje dauw op de begroeiing. Dat deed me afgelopen weekend besluiten om toch nog eens een keertje op libellenjacht te gaan.

Hoewel het op het einde loopt wat het seizoen betreft zijn de libelles nog wel te vinden. Als je op een vroege morgen gaat als het 's nachts wat afgekoeld is, kun je ze vaak vinden met een flink laagje dauw erop. Ze kunnen dan nog niet vliegen tot ze opgedroogd zijn dus je kan ze in alle rust fotograferen.

Zo ook deze libel die ik bij het schitterende Torrenven in Mariahout gefotografeerd heb. Het is hier een mooi voorbeeld van natuurherstel waar je ook nog het zeldzame zonnedauw, een vleesetend plantje, kunt vinden. Ik zag later op de site van De MooiLaarbeekKrant dat onze nieuwe burgemeester een paar uur na mij dit mooie plekje bezocht had. Je zag het op de foto's, onze nieuwe burgervader was al aan het genieten van onze Mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding