Zondag openden de kleinkinderen samen met hun opa de 'Marthie van Alem-tribune'
Zondag openden de kleinkinderen samen met hun opa de 'Marthie van Alem-tribune' Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Een eigen tribune voor 'het gezicht van ASV'33'

Trotse kleinkinderen openen 'Marthie van Alem-tribune'

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Aarle-Rixtel – Vol trots openden de kleinkinderen van Marthie van Alem samen met hun opa de 'Marthie van Alem-tribune' bij voetbalclub ASV'33. Dit gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd ASV'33-Bruheze, die de thuisclub met 2-0 won.

Opknapbeurt

De tribune heeft een flinke opknapbeurt gehad. Zo prijzen de mooie rode PSV-stoelen nu op de tribune. Een mooie groep vrijwilligers heeft er heel wat tijd en energie ingestoken om tot dit mooie resultaat te komen. Het bestuur stond erachter dat de tribune bij de heropening ook meteen een nieuwe naam zou krijgen.

Gouden vrijwilliger

Niet voor niets is de tribune naar Marthie van Alem genoemd. "Iedereen bij ASV'33, en zelfs in Aarle-Rixtel, kent Marthie. Over twee jaar kan Marthie zijn gouden jubileum als vrijwilliger voor de vereniging vieren. Marthie zet zich met name in voor de jeugd. Daar ligt zijn hart, al 48 jaar", aldus het bestuur.

Naast de 48 jaar die Marthie zich voor de jeugd heeft ingezet, zit hij ook al meer dan 40 jaar in de jeugdcommissie, al meer dan 30 jaar in het hoofdbestuur en ontvangt hij al langer dan 30 jaar verenigingen op zaterdag op het sportpark. Ook verzorgt Marthie al bijna 30 jaar de jeugdkampen. Daarnaast is hij al vele jaren verzorger van alle materialen binnen de vereniging en bestuurslid 'accommodatiebeheer'. En zo zijn er nog tal van andere activiteiten waar Marthie zich voor inzet.

ASV-icoon

"Marthie is het gezicht van ASV'33. Wat is er mooier voor een vereniging zoals ons, om deze waardering uit te spreken en te kunnen laten zien door middel van het toekennen van 'zijn' tribune?", beargumenteert het bestuur. "Hij heeft nu in 'zijn' sportpark, 'zijn' eigen tribune. Een gloednieuwe, heel mooie tribune, met zijn naam erboven. PSV heeft icoon Willy van der Kuijlen. Wij hebben Marthie van Alem!"