De overblijfmedewerkers. Helemaal rechts Anja van Stam, overblijfcoördinator
De overblijfmedewerkers. Helemaal rechts Anja van Stam, overblijfcoördinator Foto:

Cursus toneelspelen in Mariahout

Mariahout - Waan je je wel eens in de wereld van de sprookjes waarin je een prinses of held kan zijn? En heb je altijd al eens in de huid van een ander willen kruipen? In september start een toneelcursus in Mariahout.

Onder leiding van een professionele theaterdocente ervaar je dat toneelspelen meer is dan een beetje gek doen, bijvoorbeeld het uiten van verschillende emoties of het inleven in allerlei rollen. De toneelcursus is voor kinderen en jeugd. De cursus voor de kinderen (basisschool) is opgedeeld in 2 delen: 12 spellessen in de periode van september tot december en 12 repetitielessen van januari tot april met als afsluiting een kleine voorstelling.

De cursus voor de jeugd (voortgezet onderwijs en deelnemers kinderproductie) bestaat uit 12 spellessen van september tot december; waarna diegenen die zich hiervoor hebben opgegeven starten met het repetitieproces van de kinderproductie.

Je kunt je inschrijven voor deze cursus via de website www.toneelverenigingmariahout.nl onder het kopje 'Toneelcursus'. Per 2016 is voor jongeren onder 18 jaar subsidie beschikbaar. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Helmie Segboer, 0499-422643 of 06-40913727.


25 jaar overblijfgroep Brukelum

Aarle-Rixtel - Afgelopen maandag was het feest op Eenbes basisschool Brukelum: de overblijfgroep bestond maar liefst 25 jaar. Alle reden voor een feestje! Natuurlijk werd er door de bijna 200 leerlingen gezongen voor de overblijfmedewerkers die dagelijks met veel plezier de kinderen opvangen die op school blijven eten. Ook werden de medewerkers verwend met een bloemetje en een attentie van de ouderraad en het team als bedankje voor de jarenlange samenwerking.

En wie jarig is trakteert … dus alle kinderen waren uitgenodigd om deze dag op school te blijven eten. Dat werd een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Na afloop werden de overblijfmedewerkers spontaan gefeliciteerd en uitbundig bedankt door de kinderen.

Aan het eind van de dag volgde een extra verrassing. De overblijfgroep trakteerde iedereen op een muntje van Gabzz ijssalon om na schooltijd nog een lekker ijsje te kunnen halen. Met de heerlijke temperaturen van deze week een schot in de roos!

Anja van Stam, overblijfcoördinator, vertelt blij te zijn met dit jubileum. "De overblijfmedewerkers werken graag met de kinderen en sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de gebruiken van school. Zo is het team afgelopen jaar getraind in de aanpak van Sociaal Sterke Groep – Prettig omgaan met elkaar. Binnenkort krijgen wij ook een training zodat tijdens de overblijf op dezelfde manier omgegaan wordt met conflicten. Het is belangrijk voor kinderen dat er tijdens en buiten de les dezelfde regels gelden. Maar ... we gaan nu eerst nagenieten van een geweldig feest", aldus Anja.


Afbeelding