Rob Spijkers in duel met de aanvoerder van Elsendorp. Op de achtergrond kijkt Stan Kastelijn toe Foto:

Blauw-witten pakken 3 punten in en tegen Elsendorp: 2-4

ELI koploper na derde overwinning op rij

Lieshout - ELI is op doelsaldo koploper geworden in de 5e klasse na de 3e overwinning op een rij. Met de goed spelende 17-jarige Stan Kastelijn in de plaats van de geblesseerde Lex Hollanders werd Elsendorp in eigen huis met 2-4 verslagen.

Opnieuw waren de mannen van trainer Theo Donkers de bovenliggende partij in de 1e helft, maar krijgen het moeilijk als de hardwerkende tegenstander meer fysieke kracht gebruikt. De eerste kans was voor ELI. Een mooi opgezette aanval op links via Aaron Hurkx en Willem Slegers kon door 'targetman' Roel Donkers niet bekroond worden. Direct hierna was het wel raak. Het was Rob Spijkers, die op aangeven van Roel Donkers met een bekeken bal de 0-1 liet aantekenen. ELI bleef met goed spel Elsendorp onder druk houden en was met acties van Bram Donkers en Willem Slegers gevaarlijk. Na een half uur viel dan toch de 2e goal. Het was Aaron Hurkx, die de bal intikte uit een vrije trap van Rob Spijkers, 0-2. Roel van Mook en Roel Donkers kregen voor rust nog mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Het was echter De Waard, die vlak voor rust de aansluitingstreffer voor de thuisclub wist te maken, 1-2.

Direct na rust was het Bram Donkers, die op aangeven van Roel Donkers bijna de 1-3 maakte. Zijn schot ging rakelings over. Zoals ook vorige week tegen Ollandia werd de thuisclub meer agressief in de duels en kreeg de overhand. Dat leidde in de 57e minuut tot de gelijkmaker van Van de Cruijssen. Elsendorp, dat nog zonder punten was, ging op zoek naar meer. In de 64e minuut leidde dat tot een buitenspeldoelpunt van Hubers. In plaats van 3-2 werd het in diezelfde minuut 2-3 door Rob Spijkers via een fraaie boogbal over de voor zijn doel staande Elsendorp-goalie. Kort hierna werd de moegestreden Rob Spijkers, die intussen al 4 treffers op zijn naam heeft staan, vervangen door Stijn Donkers. Deze was het, die kort voor tijd Bram Donkers in staat stelde de wedstrijd definitief te beslissen met de 2-4. De ongeslagen Lieshoutenaren ontvangen zondag op het eigen sportpark Het Luijtelaar middenmoter Fiducia uit De Rips.

Sparta'25 geeft goede start geen passend vervolg

Beek en Donk - Na twee nederlagen op rij wist Braakhuizen de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta 25 in een 2-0 overwinning om te zetten. Sparta'25 staat na de uitstekende start direct weer met beide benen op de grond.

Braakhuizen startte beter dan Sparta'25 aan de wedstrijd hetgeen in de 12e minuut resulteerde in een open schietkans voor de thuisploeg, het schot ging over. Sparta'25 moest in deze fase het initiatief bij Braakhuizen laten. In de 22e minuut stopte doelman Dominique Leenders een goed genomen vrije trap en in de 26e minuut lag hij Braakhuizen weer in de weg. Langzaam maar zeker namen de groen-witten het initiatief over en was in de laatste fase voor de rust de betere ploeg, zonder dat de ploeg echte grote kansen uitspeelde. In de 38e minuut had Sparta'25 wel veel pech toen een corner van Sparta'25 door alles en iedereen gemist werd en maar rakelings voorlangs ging. De rust werd bereikt met een gezien het spelbeeld alleszins logische 0-0 stand. De meegekomen supporters uit Beek en Donk verwachtten een beter Sparta gelet op de eerste twee wedstrijden.

Maar het was anders. Na rust begon de thuisploeg opnieuw goed en zorgde de spits van de Geldroppenaren voor veel onrust en gevaar. Hij was bij nagenoeg elke Braakhuizen aanval betrokken en wist een aantal keren zijn ploeggenoten goed te bedienen. Gelukkig werden deze kansen vooralsnog gemist. Vervolgens ontstond een interessante open wedstrijd met een redelijk hoog tempo. Sparta'25 liet zich niet onbetuigd, zodat de ene keer Braakhuizen en de andere keer Sparta'25 de overhand had. In de 63e minuut mocht Braakhuizen niet mopperen toen Sparta'25 spits Elco van Schijndel zijn pegel via de onderkant van de lat weer het veld in zag springen. Natuurlijk werd er geappelleerd voor een doelpunt, maar de scheids had het goed gezien.

Helaas opende Braakhuizen in de 75e minuut de score. Sparta leek de controle te hebben, ook al was Braakhuizen meer aan de bal. De speler pepten elkaar op om deze achterstand direct om te buigen, maar in de eerste de beste aanval van Braakhuizen was de wedstrijd twee minuten later beslist. Sparta drong nog wel aan, maar het geloof ontbrak. Braakhuizen pakte uiteindelijk over het geheel gezien verdiend de 3 punten.

Sparta zakt door het verlies naar de 4e plaats. Gelet op de uitslagen van de eerste drie ronden is er in deze competitie van alles mogelijk en lijken de ploegen toch aan elkaar gewaagd. Elke wedstrijd zal er vol ingegaan moeten worden. Komende zondag speelt Sparta thuis tegen de amateurs van PSV.

Eerste puntverlies voor promovendus Mariahout

Mariahout - Na twee gewonnen wedstrijden was de sfeer op sportpark de Heibunders opperbest. De Marianen traden aan tegen Maliskamp die tot afgelopen zondag nog geen enkel punt bij elkaar gesprokkeld hadden. Het werd echter allesbehalve een gemakkelijke middag.

Met veel vertrouwen startten de Marianen aan de wedstrijd. De elf namen die door hoofdtrainer Wim de Roy het veld opgestuurd waren zorgden voor verzorgd positiespel en rust aan de bal. Stijn van den Boogaard probeerde vanuit de laatste linie vaak door te schuiven naar het middenveld om een overtalsituatie te creëren. Desondanks golfde het spel op en neer de eerste helft. Na een half uur spelen was het Mark van de Ven die Maliskamp op 0-1 zette. Zijn vrije trap in de verre hoek bleek onhoudbaar voor Mariahout keeper Rick van den Heuvel. Ook na de 0-1 bleef het spel op en neer gaan zonder echt grote kansen aan beide kanten. Er was voor Maliskamp wederom een vrije trap nodig om de score te verdubbelen. Mariahout toonde veerkracht en het was Martijn van der Linden die met een pegel vanaf dik twintig meter de 1-2 ruststand op het bord schoot.

Na de thee was Mariahout nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maliskamp beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vlak voor tijd leek Ron van Boxtel het duel te beslissen en de 1-3 aan te tekenen. Op het moment dat Maliskamp zich reeds gewonnen waande toonde Freek Habraken zijn klasse door de 2-3 te maken. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor Mariahout blijft steken op zes punten uit drie wedstrijden.

Komende zondag staat de wedstrijd RKVV Keldonk – Mariahout op het programma. Hopelijk kan het vaandelteam de nederlaag van zich afzetten en het goede spel van vooral de eerste twee competitiewedstrijden weer oppakken.