De Grottendorfer Blaaskapel vierde afgelopen weekend het 25-jarig bestaan
De Grottendorfer Blaaskapel vierde afgelopen weekend het 25-jarig bestaan Foto:

Zeer geslaagd jubileumweekend Grottendorfer Blaaskapel

Mariahout - De Grottendorfer Blaaskapel heeft op 16 en 17 september haar 25-jarig bestaan gevierd. Het is een heel mooi weekend geworden, waar de leden goed op terugkijken.

Vrijdag 16 september was de receptie, die door velen bezocht is. Oud leden, begunstigers en vele belangstellenden kwamen het jubilerende kapel feliciteren. Zij werden verrast met een vendelhulde van het Sint Servatius Gilde en een serenade van Harmonie St Caecilia. Dat gaf extra cachet aan de receptie en werd enorm gewaardeerd. Ook de carnavalsvereniging 'De Heikneuters' was met een grote groep aanwezig. Bijzonder was het bezoek uit Duitsland van de Bürgerschützverein Holsternhausen '53 die speciaal voor de Grottendorfer Blaaskapel naar Mariahout was gekomen. Als grote verrassing werd Jan Corsten naar voren geroepen voor het in ontvangst nemen van een speciale onderscheiding, voor het onderhouden van de goede band tussen de twee verenigingen. De Ekkermuzikanten uit Beek en Donk hebben gedurende de hele receptie op het podium gezeten en mooie muziek gemaakt. De receptie werd afgesloten met een serenade van de 'Boemelaars' uit Zijtaart, die ook tijdens de feestavond meerdere malen opgetreden hebben en zo de avond extra feestelijk hebben gemaakt. Er werd gezellig gebuurt en oude herinneringen opgehaald aan de hand van de fotoboeken, die al 25 jaar door Mieke Vermeulen op zeer artistieke wijze bijgehouden zijn.

Zaterdag 17 september was een feestdag voor de leden van het jubilerende kapel zelf. Er was door de feestcommissie een actief en gezellig programma gemaakt. Gelukkig waren de weergoden hen goed gezind. Activiteiten waren er bij de fam. van de Burgt en fam. Heesakkers, waar allerlei spellen gedaan konden worden, o.a. skelterrace, klosgooien, spijkerbroek hangen en schieten op de vogel. De dag werd afgesloten met goed eten en drinken op het feestterrein bij Jeanne en Theo Gevers. In de vroege zondagochtend was het feest voorbij en kijkt de Grottendorfer Blaaskapel terug op een zeer geslaagd weekend. Zij wil dan ook graag iedereen bedanken die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Nu op naar de 30 jaar!


Kookcentrum Brabant viert 15-jarig jubileum

Beek en Donk – Het is deze maand precies 15 jaar geleden dat de deuren van Kookcentrum Brabant opengingen aan de Prins Hendrikstraat in Beek en Donk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het geven van kookworkshops en het verzorgen van catering. Ideaal voor teamuitjes, zoals familiedagen, vrijgezellenfeesten en personeelsuitjes. Maar ook voor catering aan huis. Nog nooit in contact geweest met Kookcentrum Brabant? Dan wordt dat nu de hoogste tijd!

Sfeervolle kookstudio
Stef van Oorsouw is eigenaar van de bourgondische kookstudio, die bestaat uit twee grote keukens, twee grote restaurants en een sfeervol cafeetje. Groepen van 12 tot en met 80 personen kunnen terecht voor een kookworkshop. Maar er is nog veel meer mogelijk. Denk aan privédiners in de kookstudio of aan huis, maar ook andere catering en leuke arrangementen, zoals schilderen, djembe spelen of solex-rijden.
Daarnaast herbergt Kookcentrum Brabant bijna twintig kookgildes, welke elke maand of om de maand naar de kookstudio komen om samen een culinair zesgangendiner te bereiden en nuttigen.

Vele mogelijkheden
Stef van Oorsouw, eigenaar van Kookcentrum Brabant: "Alles op het gebied van kookworkshops is bij ons mogelijk. De groepen mogen zelf kiezen wat ze willen doen. Dit kan een tapasmiddag zijn, een 5- of 6-gangendiner of bijvoorbeeld een Spaanse avond. Ook werken we seizoensgebonden."

Catering
Naast kookworkshops is Kookcentrum Brabant ook gespecialiseerd in catering. "Wij beschikken over al het materiaal wat voor een cateringpartij nodig is. Dit kan een grote bruiloft op locatie zijn, maar ook een barbecue bij iemand thuis of een verjaardagsfeest", vertelt Stef. "Waar we vooral om bekend staan, zijn onze bourgondische tafels. Dit is een sneukeltafel op basis van brood, gevuld met van alles zoals olijven, tapenades, carpaccio's, gemarineerde zalmfilets, wraps, spiesjes, kazen en worsten. Zo'n tafel is al mogelijk vanaf 30 personen en de kosten hiervan bedragen €12,50 per persoon. De tafel is vooral populair omdat deze heel de avond op de feestlocatie aanwezig is. Je hoeft als gastheer/gastvrouw zelf niet te zorgen. Er is voor heel de avond eten genoeg."

Verse producten
Kookcentrum Brabant heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. "Wij laten niets leveren door de groothandel, maar gaan zelf op pad voor onze producten, zodat we onze klanten goede kwaliteit kunnen bieden. Daarnaast levert het erkende bedrijf Van Eijk Wijnkelders onze wijnen. We willen onze klanten graag verwennen en het beste voor ze naar boven halen."

Interesse
Heeft u interesse in een kookworkshop, feest of cateringpartij van Kookcentrum Brabant? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Stef van Oorsouw. Dit kan per mail naar info@kookcentrumbrabant.nl of telefonisch via 06-46598595. Neem ook eens een kijkje op de website www.kookcentrumbrabant.nl.

Afbeelding