Afbeelding
Foto:

Open Nederlands Kampioenschap in verschillende klasses

Trekkertrek Boerdonk komt er weer aan

Boerdonk - Na de succesvolle editie vorig jaar, met een stralende zaterdag en zondag en een bezoekersaantal van ruim 3.500 mensen hoopt de organisatie van Trekkertrek Boerdonk ook dit jaar weer een prachtig evenement neer te zetten.

Het weekend staat bol van de activiteiten en spektakel! Er is een compleet programma voor jong en oud, zodat iedereen een onvergetelijk weekend kan beleven. Met twee professionele kleibanen staat Trekkertrek Boerdonk wederom garant voor nog professionelere deelnemers die dit jaar weer voor veel spektakel zorgen in diverse sportklassen. En dit jaar voor het eerst een Open Nederlands Kampioenschap in de klasse 3,6 SuperSport, 2,5 Sport en 4,5 Sport!

Naast de wedstrijden is er een groot speelparadijs, waarin de kleintjes niets te kort komen. Op zaterdag is er na de wedstrijd het bekende muziekspektakel Boerdonk Barst Los waar The Euros het dak eraf gaan spelen. Een geweldige avond waarmee de eerste dag wordt afgesloten. Op zondag zal de avond nog lang doorgaan met volop muziek in de tent.

Tot ziens op Trekkertrek Boerdonk op zaterdag 1 en zondag 2 oktober! Entree € 7,50 (Kinderen tot 1,50 meter gratis).


VOGG ging de boer op in Boerdonk

Boerdonk - Het jaarlijks uitstapje van de leden van VOGG (vereniging van ouders geestelijk gehandicapten) vond zaterdag 17 september plaats. Dit jaar gingen ze de boer op. VOGG werd hartelijk ontvangen bij Leekzicht. Daar stond ook Tismarwadegewendbent klaar om de gasten te verassen met hun mooie klanken.

Ondertussen stond de huifkar klaar om iedereen naar 2 bedrijven te brengen waar ze een rondleiding kregen. Bij Plantenkwekerij Vilier en Melkveebedrijf Lathouwers voelden de leden zich meer dan welkom. Ze konden er kijken naar de plantmachine en de snijmachine, ze mochten een mooi boeket bloemen samenstellen, er konden kalfjes worden geaaid, bij de koeien kijken en op de tractor worden gereden.

En hoe kun je zo'n dag mooier afsluiten dan lekker frietjes eten op de voergang bij de koeien. Iedereen heeft ontzettend genoten van alles wat er te doen was deze middag. VOGG wil dan ook de leden van Agrarisch Boerdonk, Leekzicht Boerdonk, Tismarwadegewendbent, familie Vilier en familie Lathouwers heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie dag! Kijk voor de foto's op de Facebookpagina van Agrarisch Boerdonk.


Jeu de boules finale prooi voor Cor en Erwin van den Tillaar

Boerdonk - 22 teams hebben afgelopen maanden samen 110 wedstrijden gespeeld om het kampioenschap van Boerdonk 2016. Behalve veel spanning en strijd leverde dat ook veel gezellige avonden op langs de lijn bij het jeu de boulesveld.

Vrijdag was de kleine finale tussen de nr's 3 en 4 van de twee poules. Henk en Thilda Leenders werden hierin 4e verslagen door Martien Biemans en Wim de Rijdt. De winst ging tussen de teams van Tonnie Toonders/André Smits en Theo Donkers/Tini Donkers. De 1e set werd met 13-10 door Toonders/Smits gewonnen en de 2e set met dezelfde cijfers door het echtpaar Donkers. Een derde set moest de beslissing brengen. Onder de lamp en met herhaaldelijk vragen van "welke bal is van ons" en "ik zie het butje bijna niet" werd deze spannende set gewonnen door Tonnie en André, die zich daarmee de best of the rest mogen noemen.

De finale werd zondag gespeeld. John en Nico Biemans, Cor en Erwin van den Tillaar, Jan Lathouwers met Tini van de Wetering en Henk Biemans met Miranda Bouw waren de gladiatoren in de arena. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers werd er ongemeen veel geketst en werd er jeu de boules gespeeld zoals het spel gespeeld moet worden. De ooh's en aa's waren niet van de lucht en de teams leverden strijd voor elk punt. Toen na uren strijd de rook optrok was het team Cor en Erwin de dolgelukkige winnaar en mochten ze de wisselbeker en eeuwige roem in ontvangst nemen. Als 2e eindigden John en Nico. Miranda en Henk en Jan en Tini werden resp. nr 3 en 4. Allen ontvingen van de organisatie nog een leuke prijs en de organisatoren Netty Opheij en Anja Kerkhof werden door de spelers in de bloemen gezet, waarna het kampioenschap door alle aanwezigen gevierd kon worden. U begrijpt het al. Het bleef nog lang onrustig in het centrum van Boerdonk.


Afbeelding
Afbeelding