Afbeelding
Ingezonden

Teerdag Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Teerdag gehouden. De dag werd begonnen met een eucharistieviering in de kapel met als extra gasten de burgemeester met zijn vrouw en de wethouder. Na afloop van de viering werd de eed van trouw gebracht aan het wereldlijk - en kerkelijk gezag door de vaandrig. Tijdens deze teerdag stonden 2 jubilarissen in het zonnetje, te weten: Joop Kester (50 jaar lid) en Rik van de Ven (25 jaar lid).

Na terugkomst op het Jan van Doorenpaviljoen werden, na een kopje koffie en een stukje vlaai, de jubilarissen toegesproken door hoofdman Jos van den Heuvel. Ze werden voor hun verdiensten onderscheiden met de bijbehorende speldjes en na een relaxed uurtje werd begonnen met een heerlijke barbecue, verzorgd door de plaatselijke slager.

Om kwart voor zeven kwamen de eerste gasten voor de receptie en werd Joop Kester nog eens extra onderscheiden met een kringonderscheiding voor zijn 50- jarig jubileum, en ook Rik van de Ven werd nog eens lovend toegesproken door kringvoorzitter Henk de Hair, waarna de receptie officieel kon beginnen. De receptie werd zeer drukbezocht en vele gasten bleven na afloop dan ook nog lang nagenieten op het paviljoen.


Sint Servatius Gilde Lieshout heeft een topper bij de Jeugd

Lieshout - Waren de Gildebroeders van het Sint Servatius Gilde vrijdag nog aan het vendelen voor het Grottendorfer blaaskapel uit Mariahout vanwege het 25-jarig jubileum, op zondag waren ze alweer present bij het jaarlijks terugkerend federatietoernooi.

Dit toernooi werd georganiseerd door het Heilige Bloedgilde te Boxmeer. Gerrit van Kaathoven die voor het eerst meedeed aan de wedstrijd trommen, deed het zo goed dat hij promoveerde. Helaas kreeg hij hiervoor geen schildje. De vendeliers deden het als groep niet zo slecht. De groep die bestond uit Ad Donkers, Willem van Pelt, Jan van de Laar en Frank van de Kam, met als Tamboer Gerrit van Kaathoven, wisten een derde prijs in de wacht te slepen.

Maar de topper was Bas van Pelt die als 10-jarige de eerste prijs behaalde in de categorie vendelen tot 12 jaar. Bas was apetrots op zijn schildje maar ook de Hoofdman van het Gilde, Willem van Pelt, de vader van Bas, was zeer vereerd met deze overwinning. En niet alleen de Hoofdman maar het hele Gilde was verrukt over de prestatie van Bas!


3x Brabants kampioen voor jeugd Sint Margarethagilde

Aarle-Rixtel - Het federatietoernooi vond zondag 18 september plaats bij het Heilig Bloedsgilde te Boxmeer. Hiervoor hadden zich 9 jeugdleden en 2 volwassen gildebroeders opgegeven.

Het was alweer een tijdje geleden dat de tamboers en vendeliers aan wedstrijden hadden mee gedaan. De gildedag in Vlierden is tot 2 keer toe afgelast, en die wedstrijden gaan dit jaar niet meer door. Al die tijd werd er toch flink geoefend met het trommen en vendelen, en de tijd was er voor om dit te laten zien op een toernooi.

Teun Gijsbers haalde voor de 2e maal op rij een eerste prijs met het individueel trommen, en mag zich Brabants kampioen noemen. Pieter Smulders haalde met het vendelen een eerste prijs in de leeftijd 13 tot 15 jaar, en mag zich ook Brabants kampioen noemen. Met het groepsvendelen haalde de volgende jeugd ook een eerste prijs: Pieter Smulders – Tim Van Stiphout- Niels Van Stiphout – en Dirk Gijsbers, en ook zij mogen zich Brabants kampioen noemen.

Ed Vincent haalde in de ereklasse met het individueel trommen een verdienstelijke 2e prijs, en mag zich reserve kampioen noemen. De andere jeugdleden presteerden ook goed, maar het kan niet altijd prijs zijn, en mee doen is ook belangrijk en voor de toekomst gaat dit zeker nog lukken.

Ook gaan er felicitaties uit naar Ed Vincent de trominstructeur en Gerard Leenders de vendelinstructeur.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding