Lachlan is de seizoensopener van Ons Tejater
Lachlan is de seizoensopener van Ons Tejater Foto:

'Lachlan' seizoensopener Ons Tejater

Lieshout - Het nieuwe theaterseizoen voor Ons Tejater begint op zaterdag 24 september in het Dorpshuis van Lieshout. Traditiegetrouw wordt geopend met Ierse muziek. Lachlan komt Ierse en Schotse folk brengen.

Lachlan is een vrolijk dolkduo, dat met een pittige, ritmische en herkenbare sound de traditionele 'pubsongs', maar traditionele ballads en tunes brengt. Het duo bestaat uit Marlies Janssens en Wesley Hollander. Met de gitaren, de bouzouki tin whistles en natuurlijk de zang komt u in de traditionele sfeer. Zeemans- en liefdesliedjes met de typische melancholische (maar ook vaak vrolijke) sound geven u de kans om weg te dromen of uitbundig mee te zingen. Het Dorpshuis is gezellig ingericht en u kunt tussendoor een drankje halen.

Na de warme tijden van de afgelopen weken is de herfst weer in het land. U kunt weer even warm worden van Lachlan. Het optreden begint om 20.30 uur in het Dorpshuis in Lieshout. De entree bedraagt €10,00 en u krijgt er een consumptie bij.

Kijk voor meer informatie op www.vierbinden.nl/onstejater. Voor vragen: info@onstejater.nl. U kunt reserveren via eerdergenoemde website of telefonisch in het Dorpshuis: 0499-422878. Ons Tejater wenst u een prettig theaterseizoen.


63e Beekse Vlooienmarkt van De Eendracht

Beek en Donk - Buurtvereniging De Eendracht uit Beek en Donk houdt op zondag 9 oktober van 11.00 tot 15.00 uur de 63e Beekse Vlooienmarkt. Deze vindt plaats op het binnen- en buitenterrein van buurthuis 'De Schuurherd'.

Het betreft een vlooienmarkt oude stijl, dus geen handelaren. Nee, de wakkere handelaar komt het bij hen kopen, want het is nergens goedkoper en er is heel veel goed spul. Het zijn dan ook uitsluitend zelfverzamelde spullen, die door een zestigtal leden te koop worden aangeboden. Deze vlooienmarkt trekt telkens dan ook honderden kooplustigen aan. Bezoekers van andere jaren weten het, voor de echte koopjes moet je op de Beekse Vlooienmarkt zijn. De opbrengst is voor de vele jeugdactiviteiten.

Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met Mari Vereijken, mail: marivereijken@hetnet.nl of bel naar 0492-462017. Graag tot ziens op 9 oktober.


Tweede editie hobbybeurs KVL

Lieshout - De Katholieke Vrouwenvereniging Lieshout houdt op zondag 2 oktober van 11.00 tot 16.00 uur de 2e editie van de hobbybeurs in het Dorpshuis te Lieshout.

Tal van hobbyisten tonen in het Dorpshuis hun creativiteit. Er is veel diversiteit, van schilderijen en kaarten tot knuffels, sjaals, zeep, etc. Heb je binnenkort een feestje en geen zin om weer met hetzelfde cadeautje aan te komen? Koop bij de hobbybeurs iets origineels.

Mocht u zelf een tafel willen huren, dan is dat mogelijk. Mail voor meer informatie naar Sandra v.d. Aa: kvlieshoutnb@gmail.com.


De nieuwe Tesnuzzik is uit!

Beek en Donk - Deze week verschijnt nummer 3 van de lopende 36ste jaargang van D'n Tesnuzzik, het heemtijdschrift van de Beek en Donkse heemkundekring De Lange Vonder. In dit nummer staan weer zeer interessante artikelen voor wie zijn dorp wil leren kennen.

Frans Leenders bespreekt het historisch dorpsdeel het Heereind en het leengoed Ter Bruggen in het kader van de behandeling van alle hertogelijke leengoederen in Beek en Donk. Hoeve Ter Bruggen dateert mogelijk al uit de 14e eeuw en heeft gelegen op de plek waar nu het huisje staat van de overleden dames Raaijmakers. Het is hem gelukt alle opeenvolgende eigenaren van deze hoeve te traceren. Ook de historie van de andere boerderijen die op het Heereind hebben gelegen en die veelal stammen uit de 18e eeuw en al of niet verdwenen zijn, onderzocht hij op dezelfde manier.

Seraf Hamelijnck schreef een verhaal over de manier hoe zijn vader, hoofdonderwijzer Harrie Hamelijnck , tijdens zijn jeugd in de jaren vijftig bijen hield. Een mooi tijdsdocument.

Zjon van de Laar beschrijft een ruzie tussen een Beekse en een Aarlese schaapherder over het hoeden van schapen op de Bekerheide, die ontaarde in een vechtpartij. De Aarlese schaapherder werd getroffen door een slag met een schepersschop en hij overleed later aan zijn verwonding.

In elke Tesnuzzik staat een interview met een al of niet bekende Beek en Donkenaar. Pas Hamelijnck interviewde ditmaal Jan van de Burgt, oud-kastelijn van Café van de Burgt.

Verder vindt u in elk nummer steeds een foto met onbekende personen uit het fotoarchief van de heemkundekring, waarvan we graag de namen zouden willen weten. De laatste twee pagina's bevatten telkens nieuws uit de kring.

U kunt zich op D'n Tesnuzzik abonneren voor slechts €8,50 per jaar, waarvoor u vier nummers ontvangt. Als u een abonnement wil, stuur dan een berichtje naar info@delangevonder.nl. Losse nummers à €3,00 kunt u verkrijgen op de Heemkamer aan de Parklaan.