Afbeelding
Foto: Ingezonden

Achterbanoverleg PvdA Laarbeek

Laarbeek – U bent van harte welkom om maandag 26 september aan te sluiten bij het achterbanoverleg van de afdeling Laarbeek van de PvdA.

Na een lange zomerperiode staan de commissies Algemene Zaken en Ruimtelijke Domein op de agenda. De agenda's van beide commissies kunt u vinden op de site van de gemeente Laarbeek.

De PvdA zal maandag deze beide commissies voorbespreken in de Dreef aan de Duivenakker in Aarle-Rixtel. Aanvang 19.00 uur.


Voorbespreking Algemeen Belang Laarbeek

Laarbeek - ABL houdt zoals altijd een vooroverleg bestemd voor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek, om zodoende hun commissieleden de juiste boodschap mee te geven, welke ze uitvoerig in de komende vergaderingen te bespreken.

Mocht u, zoals velen voor u, ook een punt, of meerdere punten voor deze commissievergaderingen samen met de fractieleden, de wethouder, bestuur en ABL-leden willen bespreken, dan bent u van harte welkom op maandag 26 september aan de Kapelstraat 34, tegenover de kerk te Donk. Aanvang 20.00 uur. Laat uw stem/mening tellen!

De complete agendapunten kunt u vinden bij www.laarbeek.nl onder stukken van de Commissievergaderingen. De koffie en thee staan klaar.


Voorbespreking Partij Nieuw Laarbeek

Laarbeek - Partij Nieuw Laarbeek houdt op maandag 26 september een voorbespreking ter voorbereiding op de komende commissievergaderingen.

De voorbespreking wordt gehouden in de Dreef, te Aarle-Rixtel. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 20.00 uur. De agenda treft u aan op de website van de gemeente Laarbeek.


Volgende stap ontwikkeling N279

In de politiek van Laarbeek is de wegenproblematiek een onderwerp wat iedere vergadering van de commissie Ruimtelijk Domein op de agenda staat. De komende maanden worden diverse stappen gezet om deze problematiek rond Laarbeek verder aan te pakken. Een van de onderwerpen is de aanpak van de N279. Afgelopen donderdag 15-9 en dinsdag 20-9 zijn in respectievelijk Zijtaart en Helmond informatiebijeenkomsten gehouden waarbij een impressie is gegeven wat de plannen zijn met de N279.

Uitgangspunt is dat de N279 2 x 1 rijbanen wordt met ongelijkvloerse kruisingen. Concreet houdt dit in de dat rotondes bij Boerdonk en op de Gemertseweg zullen verdwijnen en ongelijkvloers worden. Daarnaast zullen moderne technieken onder de verzamelnaam 'Smart Mobility", ingezet gaan worden om de doorstroming te bevorderen. Tevens worden enkele omleidingen uitgewerkt. In Veghel wordt een omleiding via Zijtaart naar de A50 onderzocht, terwijl in Helmond een omleiding rondom Dierdonk wordt geanalyseerd, naast een aanpassing van het bestaande traject.

Tot 24 oktober as. kunnen burgers en organisaties hun zienswijze geven. In de tussentijd worden de plannen verder uitgewerkt. Mocht uit verkeersberekeningen blijken dat 2 x 1 rijbanen onvoldoende zijn, wordt de opdracht terug gegeven aan de Provinciale Staten en wordt 2 x 2 rijbanen opnieuw overwogen.

In de politiek van Laarbeek wordt de optie van een 2 x 2 rijbanen met regelmaat besproken. Algemeen Belang Laarbeek (ABL) is hier in principe een voorstander van, mits de nut en noodzaak aangetoond wordt. Wij zijn er geen voorstander van om nu al veel geld te spenderen als het niet nodig blijkt te zijn om dubbele rijbanen aan te leggen. Daarnaast is de leefbaarheid van onze burgers een van de belangrijkste aandachtspunten, naast respect voor de natuur.

Op 6 oktober vergadert de politiek van Laarbeek over onder andere de N279. Ook de Lieshoutseweg staat dan op de agenda.

Heeft U op- of aanmerkingen, dan kunt U deze altijd met ons delen. Check onze website www.abllaarbeek.nl of kom langs tijdens onze voorbesprekingen. Houdt hiervoor onze website of de mooilaarbeekkrant in de gaten!

Namens Algemeen Belang Laarbeek,

Monika Slaets-Sonneveldt, Ron Verschuren, Jordy Brouwers.


Afbeelding
Ron Verschuren, Monika Slaets-Sonneveldt en Jordy Brouwers