Optocht bij de inhuldiging van burgemeester Mostermans in 1933 met op de achtergrond de eerste fabriek van Bavaria
Optocht bij de inhuldiging van burgemeester Mostermans in 1933 met op de achtergrond de eerste fabriek van Bavaria Foto: Mark Barten

Stichting Dorpsfeesten viert 40-jarig bestaan

Workshop 'Herfststukje' maken

Aarle-Rixtel – Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel bestaat 40 jaar. Zij organiseren daarom meerdere activiteiten in haar jubileumjaar. Op 19 oktober staat een workshop 'herfststukje' maken op de agenda.

Voor de creatieve inwoners van Aarle-Rixtel wordt deze workshop gehouden. Onder leiding van Trudy van Heeswijk gaan ze met verschillende natuurlijke materialen aan de slag om een mooi stuk te maken dat tijdens deze herfst de tafel thuis kan sieren.

De workshop vindt plaats bij De Dreef en start om 19.30 uur. De kosten bedragen €15,00 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee en cake. Inschrijven kan tot 12 oktober via info@dorpsfeesten.info of tel. 06-11022852 (secretaris Karin Appeldoorn) onder vermelding van je naam en adres. Ook kun je jezelf per brief opgeven, onder vermelding van naam en adres. Deze kan ingeleverd worden op Het Klavier 39 in Aarle-Rixtel. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 30. De kosten kunnen ter plekke voldaan worden.


Films uit privéverzameling familie Mostermans

Filmvertoning van oude films

Lieshout - Heemkundekring 't Hof van Liessent kwam het afgelopen jaar in het bezit van enkele zeer interessante oude films die in Lieshout zijn opgenomen. De films komen uit de privéverzameling van de familie Mostermans en zijn aan de Heemkundekring 't Hof van Liessent geschonken.

Om de films te kunnen vertonen op de hedendaagse apparatuur zijn deze gedigitaliseerd, wat de kwaliteit zeer ten goede is gekomen. De films bevatten onder anderen opnamen van de inhuldiging van burgemeester Mostermans (1933), de 90ste verjaardag van Jan Swinkels in 1941 (d'n auwen brouwer), twee films van de gouden bruiloft van Jan en Cornelis Swinkels-Verstappen in 1938, 12 ½ jarig jubileum van burgemeester Mostermans in 1945, Churchill 1946, een kinderfeestje bij Frans Swinkels met de hele familie, het 25-jarig ambtsjubileum van burgemeester Mostermans met defilé van alle Lieshoutse en Mariahoutse verenigingen voor het gemeentehuis, de receptie van dit jubileum in 1958 en de opening van de verharde B weg in de Vogelenzang en het Broek.

Kortom veel opnames waarin Lieshoutenaren en oud-Lieshoutenaren zichzelf kunnen terugzien. Heemkundekring 't Hof van Liessent zou het jammer vinden als deze kostbare beelden zo maar het archief in zouden verdwijnen. Daarom worden er twee filmavonden gehouden, één in Lieshout en één in Mariahout. De avond in Mariahout is op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in het Buurthuis. In Lieshout worden deze zelfde films vertoond op donderdag 13 oktober om 20.00 uur in Zaal de Koekoek. In totaal is het anderhalf uur aan film.

Iedereen is van harte welkom deze avonden te bezoeken. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De toegang is geheel gratis. Laat deze unieke kans niet aan u voorbijgaan.


Aarle-Rixtel maakt zicht op voor Oktoberfest

Cäpt'n. Klug & Die Zwergsteirer op oktoberfest

Aarle-Rixtel - Wanneer een echte Steirische politieman zijn harmonica uitpakt en samen met rebelse muzikanten uit de voet van de Steirische Erzberg en de Steirische Schilcherland begint het! Met energieke Inspiratie en een flitsend idee ontstaat Oostenrijks 'Kernöl-POP Comedy'. Een muziekalarm gaat loeien in de Alpen, het is…

Een nieuwgevormde Oostenrijkse band die zich niet alleen laat horen, maar zich vooral laat zien! Achter deze formatie zitten: Horst Klug, een Ober-Steirische politie hondengeleider met zo'n 35-jaar podiumervaring. Uwe Huber, een jonge dynamische toetsenist uit West-Steiermark. Christian & Kurt Kaindlbauer, de twins en voormalige Alpenrebellen (van: Rock Mi/ Die Leut' am Land), twee veteranen van de Steirische Erzberg, met een uitmuntende muzikale carrière.

Ze ontsteken met hun frisse, veelzijdige en onbevangen entertainment een bijna bovennatuurlijk en ongelooflijke vuurwerk. Een vuurwerk van humor en geven hiermee het publiek een onvergetelijke muzikale ervaring. Ze zijn te zien op het Oktoberfest in Aarle-Rixtel.

Officiële waarschuwing
Als uw huisarts u verboden heeft uw lachspieren te gebruiken, kunt u beter voorkomen dat u aanwezig bent tijdens de shows van deze Oostenrijkse Spitzen-Aprè-Ski & Party-Band, ondeugend, gek, steirisch.


Kienavond bij de Raopers

Lieshout – Carnavalsvereniging De Raopers houden op vrijdag 7 oktober een kienavond in het Dorpshuis.

De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Iedereen is welkom om mee te doen. Het Dorpshuis is gelegen aan het Grotenhof in Lieshout.