Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken

Vrijwilligerspenning voor Carla van der Burgt-Engels

Fotograaf: Daphne van Leuken

Beek en Donk – Afgelopen vrijdag ontving mevrouw Carla van der Burgt de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit handen van wethouder Meulensteen namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek ter gelegenheid van haar 35-jarig jubileum als bestuurslid van buurtvereniging 'Over de Brug' in Beek en Donk.

Zeer actief
Carla is al sinds 1979 als vrijwilligster actief bij Buurtvereniging 'Over de Brug'. In 1981, nu 35 jaar geleden, trad zij toe tot het bestuur. De eerste paar jaar verrichtte Carla als vrijwilligster administratieve werkzaamheden, organiseerde ze kinderactiviteiten en kinderuitstapjes en zorgde ze voor de feestavond van de buurtvereniging. Toen Carla in 1981 bestuurslid werd, ging zij gewoon door met de hiervoor genoemde activiteiten. Bovendien werd Carla benoemd tot penningmeester van de buurtvereniging. Als zodanig beheert zij alle kasstromen en de financiële administratie.

Nieuwe activiteiten
Maar Carla is ook actief betrokken bij nieuwe activiteiten zoals de organisatie van de vlooienmarkten, de aanleg en het onderhoud van de speeltuinen, de ledenwerving en het incasseren van gelden voor de lotto van de buurtvereniging. Gemiddeld besteedde Carla gedurende de afgelopen 35 jaar een halve dag per week aan haar werkzaamheden voor de buurtvereniging. Daarnaast is Carla in het verleden ook zo'n 10 jaar vrijwilligster geweest bij Rollerclub 'de Oude Molen'.

Uitreiking
Carla ontving de Vrijwilligerspenning Laarbeek tijdens een barbecuefeest. Wethouder Meulensteen verraste haar daar samen met een groot aantal genodigden.