Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lezerspodium

Mooi wonen en leven in Laarbeek!

Wat zijn we trots in Laarbeek op die geweldige eerste prijs van Entente Florale. Gebombardeerd tot Groenste gemeente van Nederland! Een voorbeeld van een vloeiende samenwerking tussen gemeente en haar inwoners. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en organisaties hebben we deze prachtige onderscheiding toch maar mooi binnen weten te halen.

Dat is waar we in de politiek ook naar streven, door samen te werken komen tot het maken van de juiste beslissingen. Waardoor het wonen en leven in Laarbeek als prettig wordt ervaren. We zijn daarvoor afhankelijk van een heleboel factoren die het vaak mogelijk maar soms ook lastig maken om zaken te realiseren. Een van de zwaarste periodes hebben we nu achter de rug. De enorme bezuinigingen en transities in de zorg waar we als gemeente mee te maken kregen, maakten dat we vaak moeilijke beslissingen moesten nemen. Maar die gingen we als coalitie niet uit de weg. We bleven en blijven ons richten op wat wel realiseerbaar is.

Laten we als voorbeeld in Laarbeek nemen "wonen in het groen" en "duurzaamheid". Zo hadden we de crisis die veroorzaakte dat de bouw en huizenverkoop op slot zaten. Maar de bouw van woningen in Laarbeek zit weer in een stijgende lijn. Er wordt gebouwd naar behoefte, dit is waar we ons als politiek voor in zetten. De bouw in Aarle-Rixtel blijft nog achter maar ook daar hebben we als coalitie veel aandacht voor. De motie eerder door de coalitiepartijen ABL, CDA, PvdA en de Werkgroep ingediend om voor de kernen Aarle-Rixtel en Lieshout bestemmingsplannen te gaan ontwikkelen, is unaniem door de raad aangenomen. Door de starterslening, die we als raad wilden behouden, hebben we ook veel starters - en daarmee onze jonge inwoners - aan een woning kunnen helpen. Ook hen gunnen we een fijne woonplek in onze groene gemeente. Een andere vorm van samenwerken, waar we als coalitie voor hebben gekozen, is rondom het thema duurzaamheid. Als coalitie hebben we daarvoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld en u als inwoner van Laarbeek mag met ondersteuning van de gemeente daar invulling aan gaan geven. Daar horen uiteraard wel richtlijnen bij zodat deze gelden op een juiste wijze besteed worden en heel Laarbeek daar haar voordeel mee doet. De grote uitdaging nu is om u allemaal te betrekken en goed te informeren waar u naar toe kan met ideeën en aanvragen. We beseffen dat dit nog aandacht behoeft. Heeft u ideeën of aan- en opmerkingen dan kunt u contact opnemen met rianne.schwillens@laarbeek.nl of joan.v.wetten@laarbeek.nl.

Waar we als coalitie voor staan is samenwerken in verbondenheid. Ook al zijn er soms verschillen in opvattingen. We gaan allemaal voor een gemeenschappelijk doel; Mooi wonen en (financieel) gezond leven in Laarbeek!

Namens de Laarbeekse coalitiepartijen

ABL

CDA

PvdA

De Werkgroep